Hur tillagar man färska sparris?!
Har köpt färska sparris som jag ska tillaga till köttet ikväll. Men vet inte hur man ska tillaga dom?!
Någon som kan berätta?
Tack på förhand!
Har köpt färska sparris som jag ska tillaga till köttet ikväll. Men vet inte hur man ska tillaga dom?!
Någon som kan berätta?
Tack på förhand!
Koka eller steka men bara lite så krispigheten finns kvar.
Först ska du bryta av änden på dem, änden är besk och lite hård. Bryt av 3-7 cm, man känner vart man ska bryta, håll i ändarna och bryt. Sedan kan du skala dem LITE bara så att några av "flikarna" försvinner. Sedan kan man koka eller steka. Men min favorit är att göra dem i ugnen. Lägg dem i en form och ringla lite olja eller smör över och in i ugnen.
Skär bort den träiga änden och koka försiktigt försiktigt så de inte blir överkokta! Använd gärna en högkantad stekpanna så de kan ligga raklånga under kokningen.
Lite salt i vattnet och gärna lite smält smör över.
mmm... sparris är jättegott!
Tack så mycket för tipsen! Ledorden verkar vara inte för länge iaf. Vill inte ha slaka sparris
Älskar sparris jag med men har aldrig gjort de själv... Ska bli mycket spännande!
Jag brukar koka 1 minut och sedan ta bort från spisen och hälla i en kopp kallt vatten och låta stå i 5 min med locket på. Aldrig misslyckats med det knepet!
Och mycket salt och socker i vattnet (tips från mat-tina har jag för mig!)
Gott!
Steker alltid mina i mycket smör och sen saltar jag dem innan servering...
MUMS!!!
Nu är jag här i köket o ska fixa en romantisk middag... kokt eller stekt? De e frågan...
Gick det bra?
Skall ätas med hollandaisesås
Brukar ha sparris till lax när vi lagar det. Bryter först av ändarna. Hettar upp dem i olivolja i stekpanna och toppar med lite flingsalt. Bara tills de fått lite mjuk yta, inuti ska de vara krispiga. Mums :)
jag brukar rulla in dem i bacon och steka i ugnen, 200 grader tills baconet är krispigt. sjukt gott.
Jag lättkokar oftast i ett par minuter men idag ska jag testa att grilla dem på min George Foreman-grill. Serveras med lax, hollandaise och gräddstuvad savoykål. Mums!
Jag smörstekte dom lätt o saltade dom lite innan dom lades upp på tallriken. Väldigt gott blev de! Kommer absolut att serveras fler gånger här hemma nu
Tack alla för hjälpen! Så skönt att man kan få hjälp här!
Mollzor jag brukar göra som du och sen ha lite parmesanost på mums :)
Hur längehar man sparris i ugnen ? .............
en viktig sak med sparris är att det finns en gammal skröna om att man skall skära av toppen. Gör _inte_ det, det är den bästa delen, men en tum av stjälken brukar vara lämpligt att kapa.