• Barbabok

    Vegetarisk jul-recepttråd

    Här samlar vi endast recept, resterande snack hålls i prattråden

  • Svar på tråden Vegetarisk jul-recepttråd
  • Tullemo
    Amariea skrev 2011-12-01 15:53:28 följande:
    Är det någon som har ett recept på en bra ersättning för skinkspadet till dopp i grytan? Har fått tag på två stycken julsk*nkor från Astrid och aporna och skulle gärna vilja få till vegetarisk dopp till det. Har googlat men i det receptet jag hittade var det ketchup, basilika och andra konstigheter. 
    Vi brukar göra till min man, men då gör vi bara så att vi kokar upp grönsaksbuljong. Sen äter han den med tunnbröd (hårt). :)
    William 2007-12-31, mammas hjärta!!
  • Amariea
    Tullemo skrev 2011-12-11 20:01:06 följande:
    Vi brukar göra till min man, men då gör vi bara så att vi kokar upp grönsaksbuljong. Sen äter han den med tunnbröd (hårt). :)
    Får testa vanlig grönsaksbuljong då. Självklart ska det vara tunnbröd. Flört Tack!
  • Tullemo
    Amariea skrev 2011-12-11 21:40:15 följande:
    Får testa vanlig grönsaksbuljong då. Självklart ska det vara tunnbröd. Flört Tack!
    Hehe, hoppas det smakar! Jag själv är inget fan av något av det men maken tycker det är gott och det är ju huvudsaken ;)
    William 2007-12-31, mammas hjärta!!
  • Rosa30

    Jag har gjort dopp i grytan på svampbuljong, lite mer mustigt än grönsaksbuljon. Jag älskar dopp i grytan, kan även göra det till lunch när jag är ensam hemma med smör och lingonsylt (sambon tycker inte det är nån hit)

    Godast på vegetariskt julbord tycker jag är vegetarisk "sill" -inlagd aubergine. Finns recept på vegan.net har jag för mig, brukar googla varje jul
    Och Janssons frestelse kan man göra med kapris+kaviart istället för ansjovis.

  • Tullemo
    Rosa30 skrev 2011-12-13 22:38:48 följande:
    Jag har gjort dopp i grytan på svampbuljong, lite mer mustigt än grönsaksbuljon. Jag älskar dopp i grytan, kan även göra det till lunch när jag är ensam hemma med smör och lingonsylt (sambon tycker inte det är nån hit)

    Godast på vegetariskt julbord tycker jag är vegetarisk "sill" -inlagd aubergine. Finns recept på vegan.net har jag för mig, brukar googla varje jul
    Och Janssons frestelse kan man göra med kapris+kaviart istället för ansjovis.
    Tack för tipset, ska fråga maken om han skulle vilja ha det istället!
    Ja den där sillen tycker han också om, min mamma brukar göra till honom-senapssill.

    Vad är kaviart för något? Är det typ som tartex?
    William 2007-12-31, mammas hjärta!!
  • Amariea
    Tullemo skrev 2011-12-14 21:55:14 följande:
    Vad är kaviart för något? Är det typ som tartex?
    Kaviart är vegetarisk tångkaviar. Finns flera olika märken. 
  • Tullemo
    Amariea skrev 2011-12-16 09:04:46 följande:
    Kaviart är vegetarisk tångkaviar. Finns flera olika märken. 
    Är det den som är i en burk och ser ut precis som vanlig "rom"? :)
    William 2007-12-31, mammas hjärta!!
  • Amariea
    Tullemo skrev 2011-12-17 14:29:49 följande:
    Är det den som är i en burk och ser ut precis som vanlig "rom"? :)
    Japp! ICA har en egen variant och sedan finns det minst en sort till vad jag vet. 
  • tantS
    Amariea skrev 2011-12-17 14:48:14 följande:
    Japp! ICA har en egen variant och sedan finns det minst en sort till vad jag vet. 
    Jga såg flera olika kaviarter på astrid och aporna i Malmö.
Svar på tråden Vegetarisk jul-recepttråd