• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • blåvingen

    Grattis till alla som går och bär på små vårmagar "för visst gör det lite ont när knoppar brister, varför skulle annars våren tveka"  och Lycka till alla de som är på väg att följa dem i spåren.
    Apropå spår, jag är också en lösning  på spåren. Har haft feber, ledvärk och karpaltunnelsyndrom och har försökt att hitta förklaringar på detta. Gjorde bakterie-provet i Grekland och fick positivt på Ureaplasma. Jag hade redan börjat med ett ET, men det var redan försent och hann inte äta tillräckligt med antibiotika. Har fått slita i en del trådar för att få antibiotika här hemma oavsett, eftersom det nya mensblodsprovet kom bort på posten. Nu har jag fått annan medicin och börjar redan känna mig bättre. Äntligen hopp om livet;)
    Försökt att ta Ureaplasma prov traditionellt på gyn i Stockholm, men då blir det inte på blodet, trots att plasma i det latinska namnet betyder just att den lever i blodet....
    Jag tror att jag har haft den i flera år och då har den varit rätt blygsam, problemen började efter en skrapning,då kom feberattackerna och en vandrande ledvärk.
    Jag började med att åka till Dr G men skulle nog såhär i efterhand hellre ha skickat blodet för provtagning i första hand.
    Eftersom ureaplasma attackerar snabbt växande celler, vilket just händer vid en befruktning, då jag har fått feber på och frossa. Jag har sökt en del och även förstått att den kan kidnappa immunsystemet vilket skulle kanske kunna förklara mina höga CD 3 på Franklin provet.
    Jag fortsätter att äta Erythmicin och Zithromax eftersom Doxyferm inte har någon påverkan på min Ureaplasma. Dessutom går jag på bio-magnetism behandlingar för att på djupet ta bort de dåliga bakterierna

  • Solkattan

    Blåvinge: Ahhh!
    Så intressant! Känner så igen mig....!! Karpaltunnelsymptom har jag också! .. ledvärk.. feber ibland utan orsak... så "allt" kan förklaras med ueroplasman...? (inte allt kanske men en stor del..).
    Jag kör ju endast med 25 dagar med doxyferm. Hoppas verkligen den kuren biter på mig o sambon...!
    Och så dessa tidiga missfall... har ju senaste ggr konstaterat missfall på nästa exakt samma sätt. Men samma HCG nivå. Med 9 fina ägg. Kan inte tro att alla dessa varit såååå dåliga. ( som svensk sjukvård då hävdar .. ALLT beror på dåliga ägg ...hmmmm).
    Hur många ägg har du återsatt..? eller kör du på "vanliga" sättet?
    Tänker du göra en "re test" efter din kur för att kolla om allt är borta..?

    Jag var just inne o kollade lite på FASS. Måste ju förbereda mig inför FK ..
    Läste vad det stod om Prednisilon. Alltså ,, what?


    Graviditet  (Läs mer om graviditet)

    Kategori  C.


    Reproduktionstoxikologiska effekter har visats i djurförsök för kortikosteroider (se avsnitt Prekliniska suppgifter). Relevansen för människa är okänd. Efter långtidsbehandling har hos människa och djur konstaterats reducerad placenta- och födelsevikt. Dessutom föreligger vid långtidsbehandling risk för binjurebarksuppression hos det nyfödda barnet. Under graviditet bör därför kortikosteroider ges efter särskilt övervägande.


    Fertilitet

    Djurstudier har visat att kortikosteroider försämrar fertiliteten (se avsnitt Prekliniska uppgifter).


    Prekliniska uppgifter

    I djurförsök har kortikosteroider visat sig kunna ge upphov till missbildningar av olika slag (gomspalt, skelettmissbildningar). Efter långtidsbehandling har hos djur konstaterats reducerad placenta- och födelsevikt.


    Kortikosteroider har visat sig minska fertiliteten när det har getts till råttor.

    I jessu namn... ! Vad är det för studier de har letat fram med råttor??!!
    Kan ge mig på av tio råttstudier med kortison så "valde" ut dem mest "skrämmande"... sen att 9 andra studier visade på typ motsatt sak..? Hmm..??


     


  • blåvingen

    Jag mår i alla fall mycket bättre än vad jag gjorde för 1½ år sedan när jag var hos Dr G och sprang hos reumatologen, enkrinologen och specialistmottagningar men ingen kunde hjälpa mig. Jag är lite purken på G för att han inte alls tänkte på bakterieprovet, när jag pratade om feber och ledvärk, men jag fick i alla fall Franklinproverna...
    Hade ju haft en graviditet och missfall som hade varit symptomfria innan jag fick två missfall och sedan slutade jag att bli gravid eftersom bakterierna härjade fritt i min kropp. Fortfarande kommer feber ibland över mig men inte på nätterna som jag trodde var nattsvettningar, men när jag var i Grekland sade de att de inte var klimakteriebesvär som jag var orolig för, eftersom svettningarna i så fall skulle bero på östrogen-progesteron underskott, men det hade jag inte utifrån deras blodresultat. Jag fick ut 22 st ägg vilket är ganska mycket, men de kunde ha varit av bättre kvalitet, men återförde 3 st prima men det lyckades inte.
    Då hade jag svettningar och feber om vartannat, ledvärk i händer, tår och fingrar.
    Under den här tiden åt jag i omgångar höga prednisolondoser och Doxyferm, men jag var en av dem som inte kände mig direkt hjälpt av detta förutom när binjurarna började att klappa igen....
    Jag läste att de som får Uraplasma kan från början ha ett svagt immunsförsvar, när sedan bakterien kommer in och eftersom den inte har en egen cellvägg så blir immunförsvaret förvirrat och börjar skjuta mygg med hagelbössan....
    Jag fick ut antibiotika här i Sverige eftersom jag fortfarande hade symptomen så stark men att de först nu börjar på allvar klinga av , dessutom har bio-magnetism behandlingarna hjälpt mig direkt med karpaltunnelsyndromet och fotlederna.

  • lillebob

    Var på Apoteket och försökte få ut min kur... De hade aldrig sett ett utländskt recept, inte pigga på att hjälpa mig!! Hur har ni gjort?

    Håller även på m en insemination denna månaden, kanske avbryta om jag har hidden c, vad tycker ni?

  • Zwillinge86
    lillebob skrev 2015-02-09 19:53:07 följande:

    Var på Apoteket och försökte få ut min kur... De hade aldrig sett ett utländskt recept, inte pigga på att hjälpa mig!! Hur har ni gjort?

    Håller även på m en insemination denna månaden, kanske avbryta om jag har hidden c, vad tycker ni?


    Cura apotek på ica maxi beställde utan krångel hem de mediciner jag behövde enbart utifrån mailad kopia på recept från D. När jag hämtade ut medicinen behövde jag bara lämna ifrån mig "originalet". Fick samma respons som du av vanliga apoteket. Har hört att Loyds apotrk ska vara samarbetsvilliga.
  • NinaCamilla

    Lillebob: Be Apoteket ringa nästa gång till Läkemedelsverket om patientrörlighetslagen och EU-recept. Jag bråkade om mina antibiotika i 1 år sedan som jag fick från Aten på recept och ringde då till Läkemedelsverket. Då vile inte Apoteket hjälpa till även om det finns EU-lag om det. Printa ut följande sida och då kan du gå tillbaka. Viktigt är att receptet är original och att verksamma ämnet finns med i receptet och läkarens kontaktuppgifter. www.lakemedelsverket.se/Alla-nyheter/Nyheter-2013/Recept-kan-hamtas-ut-i-hela-Europa/. Annars är Lloyds mycket bättre på kundvård än gamla tröga Apoteket.

  • Redan47
    lillebob skrev 2015-02-09 19:53:07 följande:

    Var på Apoteket och försökte få ut min kur... De hade aldrig sett ett utländskt recept, inte pigga på att hjälpa mig!! Hur har ni gjort?

    Håller även på m en insemination denna månaden, kanske avbryta om jag har hidden c, vad tycker ni?


    Absolut behandla hidden c först!
  • Walda

    Hej alla kunniga!
    Jag har nu haft en telefonkonsultation med Dr D. Han tror att det kan handla om immunologisk problematik för mig med. Han pratade om att det kan vara bra att göra en hysterektomi för att på något sätt neutralisera immunförsvaret under några månader. Han beskrev att det inte är säkert att det kommer att behövas i mitt fall (jag blir lätt gravid men har haft 5 missfall) men att han sett att det har en positiv effekt vid immunologiska problem.
    Är det någon mer som fått det förslaget? Förstår inte riktigt hur den behandlingen ska påverka immunförsvaret?
    Det kostar ju en hel del. Tror ni att det är värt det? Nödvändigt? Är det någon som gjort det hos Dr D? Han sa att det kostar 900 euro men här i tråden har jag sett att andra betalat typ 1500 euro??
    Är det så att man inte kan göra det dagarna innan mens?

  • che71
    Walda skrev 2015-02-10 09:31:18 följande:

    Hej alla kunniga!
    Jag har nu haft en telefonkonsultation med Dr D. Han tror att det kan handla om immunologisk problematik för mig med. Han pratade om att det kan vara bra att göra en hysterektomi för att på något sätt neutralisera immunförsvaret under några månader. Han beskrev att det inte är säkert att det kommer att behövas i mitt fall (jag blir lätt gravid men har haft 5 missfall) men att han sett att det har en positiv effekt vid immunologiska problem.
    Är det någon mer som fått det förslaget? Förstår inte riktigt hur den behandlingen ska påverka immunförsvaret?
    Det kostar ju en hel del. Tror ni att det är värt det? Nödvändigt? Är det någon som gjort det hos Dr D? Han sa att det kostar 900 euro men här i tråden har jag sett att andra betalat typ 1500 euro??
    Är det så att man inte kan göra det dagarna innan mens?


    Men hysterektomi är ju att operera bort livmodern?
    Det menade han nog inte.
    Hysteroskopi var det nog, eller hur?
    Jag skulle ha gjort en sådan (men inte på Dr Ds inrådan utan efter att ha tjatat på läkaren som höll i missfallsutredningen här hemma), men blev gravid innan det blev av.
    Jag hade 6 missfall innan vi fick barn. (immunologisk behandling även på 6:e graviditeten,men lite för sent insatt, den blev ofostrig)
    Har du gjort missfallsutredning här hemma så fråga om du kan få göra en hysteroskopi för att utesluta något i livmodern som orsakar missfallen?
  • Solkattan

    Walda: Den sista frågan kanske jag kan svara på. Att hysto så vitt jag förstår är "bäst" att göra precis efter mens. Då är "sikten" är som bäst inne i livmodern.
    Om man har problem att förutsäga när blödning kommer att ske (tex vid PCO) så kan kliniken skriva ut preparat som startar blödning. Kanske inte alla klinker som gör?
    Priset för hysto i tex Riga var 750 euro. "Billigare" om hyston visade att man inte hade något som var tvunget att sövas för. (tex borttag av polyper mm).
    Sen kan ju en hysto ge svar på annat. I mitt fall så fick ut att 1. Jag har endometriel hyperplasma 2. Mina äggledare är båda förstörda. Den ena helt "kaput".
    Även det att man faktiskt gjort vad man själv kunnat för att finna felet. Men visst .. det kostar. Men är man i IVF branschen så kostar ALLT.. mycket.

    Jag fick förslaget om hysto efter två misslyckade äggåterföringar med immunsupport (fragmin, trombyl, kortison, il-dropp, omega-3 mm). Visserligen frågade han tidigare om jag gjort hysto i Sverige... men jag tyckte personligen att jag ville testa med immunsupporten innan jag gick på "nästa" steg...

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!