Publicerad 7 March 2017

Fotograf:

Långresorna ökar – hit åker barnfamiljerna

Sol- och badresor är fortfarande den mest populära semestertypen bland småbarnsfamiljer – men allt fler vågar sig ut på exotiska långresor. Här är barnfamiljernas populäraste resmål och destinationerna som ökar mest.
Barnfamiljer reser ungefär lika mycket nu som för fem år sedan. Men researrangören Ving märker att allt fler föräldrar väljer långväga exotiska resmål.

– Framför allt på vinterhalvåret ser vi att andelen barnfamiljer som reser till långdistansresmål är något högre än på sommaren, säger informatören Anna Hagberg.

LÄS OCKSÅ: Sju härliga resmål för våren 2017

Hon menar att en generell ökad resvana och ett utökat utbud av både resmål och hotell bidrar till att allt fler vågar göra längre resor med barn.

– Alla kan hitta något som passar dem, oavsett om man som familj vill resa på egen hand till lite mindre kända resmål, till en storstad eller om man vill boka en resa till ett hotellkoncept på något av de större sol-och badresemålen.

LÄS OCKSÅ: De reser jorden runt med barnen

Samtidigt märker Ving att fler barnfamiljer är öppna för nya semesterformer, till exempel kryssningar. Liksom tidigare är det sol- och badresor som lockar flest barnfamiljer och destinationer som Mallorca, Gran Canaria, Turkiet och Rhodos är fortsatt populära.

Topp 5: Mest populära långdistansresmål bland barnfamiljer 2016

1. Phuket

2. Orlando

3. Miami

4. Mauritius

5. Fort Lauderdale


Topp 5: Resmål med störst ökning 2016

Mauritius, 95 procent

Krabi, 90 procent

Maldiverna, 49 procent

Sri Lanka, 38 procent

Bangkok, 31 procent

Källa: Ving
Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: Långresorna ökar – hit åker barnfamiljerna
Logga in
Bli medlem
Visa kommentarer...

Innehåll

Innehåll