Publicerad 7 March 2017

Fotograf:

”Jag tränar över 70 mammor i månaden”

Alexandra Järgren är personlig tränare och Familjelivs senaste tillskott bland toppbloggarna. I bloggen får läsarna ta del av livet som småbarnsförälder kombinerat med kost och träning som är Alexandras största intressen. Både för egen del men främst för att inspirera andra till att leva ett mer hälsosamt liv. 
Berätta, vem är du?

– Haha, jag är det väl alla svarar. En glad sprallig tjej och det är jag väl men ska jag säga något som sticker ut så är jag en träningsgalen tvåbarnsmamma som är född i Laholm och älskar schlager i smyg. Jag startade mitt eget företag ”Workout4Wellness” 2014 och har sedan dess kört mitt eget race och nischat in mig för gravida och nyblivna mammor. I dag tränar jag över 70 mammor i månaden som jag träffar dagligen.

Vad får läsarna ta del av i din blogg?

– Mitt lite smått kaosiga liv som småbarnsförälder som samtidigt driver eget. Jag kommer att dela med mig av min erfarenhet som förälder samt mina bästa knep för att klara av vardagen. Mycket kommer handla om hur man ska göra för att leva ett hälsosamt liv. All typ av träning och kost i olika former. Hur man får ihop tiden med småbarn och samtidigt ta hand om sig själv! 

Har du något mål med bloggen?

– Ja, att få så många som möjligt att bli inspirerade till att ta tag i sin träning. Folk ska gå in på min blogg och känna glädje genom inläggen och få känslan av att vilja träna här och nu bara av att läsa inläggen. Att få folk att vilja leva mer hälsosamt för att ha mer ork med sina barn.

Du är personlig tränare, vad är det roligaste med ditt jobb?

– Det är nog det bästa yrkesvalet jag har gjort i mitt liv. Jag älskar allt med mitt jobb. Jag ser inte mitt arbete som ett jobb utan mer som en hobby – en höjdpunkt på dagen. Att få göra det jag gör och få äran att träffa så många härliga människor varje dag är rena lyxen. Det finns inte en dag då jag vaknar på morgonen och inte vill gå till jobbet, snarare tvärtom.

Vilken träningsform gillar du bäst?

– Jag gillar att svettas! Jag älskar träning som gör att min puls går upp och samtidigt bygger styrka, olika typer av cirkelträning är bra exempel. Känslan av att få blodsmak i munnen – då är träningen som bäst.

Många kvinnor känner sig stressade, har du tips på hur man får in träningen i vardagen?

– Ja många är stressade oavsett om man har småbarn eller inte. Det är nog en av dem vanligaste frågorna jag får dagligen. "Hur hinner du med allt men två små barn?!" Jag planerar min dag och ser till att ta mig tiden – den tid jag får. Men mitt bästa tips till dig som känner dig stressad är att ta dig tid. Oavsett om det är 10 minuter eller 30 minuter så är det bättre än ingenting alls. På 10 min kan du göra mycket bara du är effektiv.

Hur tänker du kring kost?

– Kosten är A och O om man vill ha resultat i sin träning. Kosten ser så olika ut från person till person och det spelar mycket roll om vad du har för mål. Men som jag alltid säger – njut! Livet är för kort för att leva på tonfisk och keso. Använd sunt förnuft, välj dina dagar då du äter mindre bra mat. Ha  en till två ätardagar då du äter vad du vill och resterade dagarna äter man bra näringsrik mat.

Många har svårt att hitta motivation till träning. Hur får man kommer man tillbaka exempelvis efter en graviditet?

– Att komma tillbaka till träningen efter en graviditet är tuff! Det är mycket som har hänt i kroppen efter att haft en liten växande bebis i magen under nio månader. För att få motivation till träning måste man göra det man tycker är kul. Kanske har man någon nybliven mammakompis som man kan träna tillsammans med? Det är alltid roligare att träna med någon då man peppar varandra. Det är mycket man ska tänka på efter en graviditet, som man bör träna lite extra på och även mycket man bör undvika, så rekommenderar även att man kontaktar någon som kan det området bra.

Vem inspirerar dig i din träning?

– Oj, den frågan är svår! Jag har många Instagramkonton som jag gillar att följa och som motiverar mig i min träning. Men en person som har fått mig till att vara den jag är idag är det min andra halva – min fästman och mina barns pappa. Även han jobbar med träning och får mig att vilja bli bättre och starkare för varje dag. 

Följ Alexandra Järgrens blogg här -->
Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: ”Jag tränar över 70 mammor i månaden”
Logga in
Bli medlem
Visa kommentarer...

Innehåll

Innehåll