Publicerad 12 November 2018

Fotograf:

Bästa billekarna som gör alla bilresor roligare

En lång bilresa med barnen kan verkligen vara hur mysig som helst, men ibland kan det bli lite långtråkigt. Bra billekar gör att alla resor känns lite kortare. Här är fyra favoriter.
Det finns hur många billekar som helst, men här har vi samlat de bästa. Dessutom har vi skrivit reglerna, för om det är något som leder till gnabb i baksätet är det bråk om vad som egentligen är tillåtet.

20 frågor
20 frågor är en riktig klassiker och den är det av goda skäl. Såhär går det till: En i bilen tänker på en person. De övriga har nu 20 försök på sig att komma på vem den tänker på genom att en i taget ställa ja eller nej-frågor. Den som först gissar rätt blir den som får tänka på en person i nästa omgång.

Registreringsskylts-leken
Här är målet att skapa ord av bokstäverna i mötande bilars registreringsskyltar. Om en bil har exempelvis AGR 347 gäller det att hitta ett ord som innehåller a, g och r i den ordningen. 

Det lättaste är att den som kommer på ett ord först säger det högt, och får poängen. Överkurs är att man får tre poäng för ett “perfekt” ord, och ett poängs avdrag om första bokstaven i skylten är först även i ordet, och ett poängs avdrag om ordet är sammansatt.

"Bagare" får alltså tre poäng, "Angora" får två och "Arg-ropa" får ett poäng. Kanske.

Räkneleken
Låt alla i bilen välja en bilfärg och så räknar man upp på de mötande bilarna. Först till tio vinner. Det går även att ge alla ett varsitt djur (ko brukar vara ett säkert kort), en särskild vägskylt eller färger på hus. Bara fantasin sätter gränser, då allt går att räkna!

Bubblare: Gul bil!
Den här leken är kanske Sveriges vanligaste och definitivt våldsammaste billek. När deltagarna, helst två, ser en gul bil ska de skrika “Gul bil!”. Den som inte hinner med får ett lätt slag på axeln. Om man som familj vill minska bråket i baksätet kanske man kan införa en annan påföljd istället för slaget.

Och nej: Postbilar räknas inte!

Från forumet: Har barnvagnar företräde på bussen?
Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: Bästa billekarna som gör alla bilresor roligare
Logga in
Bli medlem
Visa kommentarer...

Innehåll

Innehåll