10-årig flicka omkom efter fall – minderårig misstänks för vållande till annans död

En tioårig flicka avled efter att hon föll från ett skoltak i Svedala under söndagen. Nu misstänks en minderårig för vållande till annans död.

En tioårig flicka som föll från ett skoltak i Svedala avled i söndags. Nu misstänks en minderårig för vållande till annans död, rapporterar P4 Malmöhus.

Larmet om olyckan kom vid 20.15 på söndagen. Flickan föll från en höjd på runt tio meter, har räddningstjänsten tidigare uppgivit till medier. Polisen såg inledningsvis det inträffade som en olyckshändelse, då det inte fanns några misstankar om att ett brott skulle ligga bakom fallet. Men nu uppger åklagaren Pernilla Nilsson enligt radion att en minderårig utreds enligt lagen med särskilda bestämmelser om unga lagöverträdare.

Att barn vistas på skoltaket är enligt räddningstjänsten känt sedan tidigare. Enligt polisen handlar takspringet om utmaningar via sociala medier.

Svedala kommun bekräftade på måndagen att flickan har avlidit efter att ha fallit från ett skoltak. Sorghanteringen på skolan aktiverades och en krisgrupp kopplades in för att möta elever under måndagen.