Ack Värmland-skådisen Ida Hallquists vidare i Idol 2022: "Tvåbarnsmorsa som gillar att sjunga"

28-åriga Ida Hallquist, som skådespelat i serien "Ack Värmland", är en av de som tagit juryn med storm under premiäravsnitten av "Idol" 2022. Nu gör hon succé även i nästa steg av "Idol"-resan med låten "Fall in love alone" med Stacey Ryan.

28-åriga Ida Hallquist, som skådespelat i serien "Ack Värmland", är en av de som tagit juryn med storm under premiäravsnitten av Idol 2022.

I premiäravsnittet av årets säsong av "Idol" möter juryn Ida Hallquist, 28, som sjunger låten "Kyss!" med Daniela Rathana, ett framförande som rör juryn till tårar.

– Ida, du är för oss självklar, säger Kishti Tomita i programmet och meddelar därmed att Ida Hallquist är vidare i Idol 2022.

– 2022 är året jag ska sluta be om ursäkt för att jag finns. Det känns som ett bra motto, tycker jag, säger Hallquist efter att hon fått guldbiljetten.

Läs mer: Klara Almström först ut i Idol 2022 – hyllas av Benjamin och Bianca Ingrosso

Ida Hallquist är med i Idol 2022 – har skådespelat i "Ack Värmland"

Men innan hon började sjunga påpekar Anders Bagge att han känner igen henne, vilket hon berättar troligen beror på att hon skådespelar i serien "Ack Värmland". I serien spelar Ida Hallquist dotter till Mia Skäringer.

När juryn frågar varför hon inte sökt tidigare svarar hon:

– Jag har haft ett ganska bra liv. Det har varit lätt, liksom. Men sen i juni blev min pappa som jag är väldigt nära allvarligt hjärtsjuk och sen blev min gravt handikappade storasyster jättesjuk och dog i november.

Vidare i programmet berättar Ida Hallquist att musiken var hennes och systerns språk.

– När vi kommunicerade som bäst tyckte jag var när vi satt och spelade piano och sjöng tillsammans.

Tvåbarnsmamman Ida Hallquist vidare i Idol 2022

I tisdagens avsnitt pratar Ida Hallquist och Pär Lernström om att hon sticker ut från många av de andra som söker till årets "Idol" då hon är mamma, har två barn och inte har gått någon musikutbildning.

– Man får bara anamma det att jag är här av en anledning och jag är bra som jag är, superklyschigt men det är ju sant.

– Jag kan inte låtsas att jag är en 16-åring som har gått artistlinjen, för jag har inte gjort det. Jag är en studerande småbarnsmorsa som gillar att sjunga, och det tänker jag äga.

På Instagram heter Ida Hallquist @ida_bottikil.