Klara Almström först ut i Idol 2022 – hyllas av Benjamin och Bianca Ingrosso

Idol 2022 har äntligen dragit igång. Det första avsnittet inleds med 18-åriga Klara Almström – och vilket succéframträdande det blev. Nu hyllas hon inte bara av Idol-juryn, utan också av både Benjamin och Bianca Ingrosso.

Klara Almström är den första att gå vidare i Idol 2022. Nu hyllas hon av både artisten Benjamin Ingrosso och influencern Bianca Ingrosso.
Klara Almström är den första att gå vidare i Idol 2022. Nu hyllas hon av både artisten Benjamin Ingrosso och influencern Bianca Ingrosso.

Årets säsong av Idol har äntligen dragit igång. I år består juryn av Kishti Tomita, Alexander Kronlund, Katia Mosally och Anders Bagge, som gör sitt andra år tillsammans som Idol-jury.

Och vilken start det blev på årets säsong. Först ut i Idol 2022 är nämligen 18-åriga Klara Almström. När hon besöker juryn i Stockholm framför hon låten "Don't leave me lonely" av Mark Ronson och Yebba – och det gör hon med bravur.


– Det här var jättebra, viskar Katia Mosally under tiden Klara Almström sjunger.

Alexander Kronlund jämför henne med Agneta Fältskog och Zara Larsson, och Anders Bagge instämmer.

Läs mer: Därför känner du igen Ruby och Sebastian från Idol 2022

Klara Almström först att gå vidare från Idol-audition 2022

Kishti Tomita däremot, hon lämnar sin stol vid jurybordet, går fram till Klara och ger henne instruktioner för hur hon ska sjunga.

– Hon ger aldrig lektioner till någon hon inte tror på, säger Lärnström till Klaras mamma som står utanför audition-rummet, lite smått orolig för Kishtis instruktioner.

– Det är bra, det är bra. Jag blir jättenervös, säger Klaras mamma.

Och precis som Lernström sa var jurymedlemmens agerande inget att oroa sig för. Klara Almström gick ut från juryrummet med en guldbiljett i handen och är vidare till nästa steg i Idol 2022.

Läs mer: Ack Värmland-skådisen Ida Hallquists vidare i Idol 2022: "Tvåbarnsmamma som gillar att sjunga"

Vem är Klara Almströms mamma?

Är du nyfiken på vem som är förälder till denna 18-åriga sångfågel? Klara Almströms mamma, som publicerat en hel del inlägg om dotterns "Idol"-resa, är TV4-profilen Karin Almström, som programleder Lotto och Keno på kanalen.

Bianca och Benjamin Ingrosso hyllar Klara Almström från Idol

Men redan innan det första "Idol"-avsnittet sändes på TV4 har 18-åringen hyllats av flera personer på Instagram, däribland artisten Benjamin Ingrosso. Det är Bianca Ingrosso som på Instagram story visar upp en konversation mellan henne och hennes bror.

Benjamin ska ha skickat en video till sin syster där man ser och hör Klara Almström sjunga framför Idol-juryn.

"Nej men vänta", svarar Bianca Ingrosso efter att hon tagit del av klippet.

"Alltså", skriver Benjamin tillbaka.

"VAD I HELA FRIDEN", svarar Bianca och tillägger:

"GÅSHUD ÖVERALLT"

"Måste hitta henne och skriva", svarar Benjamin och Bianca instämmer.

"Sån kontroll men frihet", avslutar artisten.

"Saknar ord", skriver Bianca Ingrosso på sin Instagram Story där hon delar videon med Klara Almström.