Allt om Lars Lerin: Tavlor, barn och skilsmässoansökan med maken Manoel "Junior" Marques

Folkkära konstnären Lars Lerin har hunnit med en hel del i sitt liv. Han har bland annat givit ut över 50 böcker samt ansökt om skilsmässa som utpressning. Är du nyfiken på att veta mer om den värmländske konstnären? Vi har samlat allt du vill veta om Lars Lerin.

Lars Lerin ansökte om skilsmässa från maken Manoel Marques 2021. Arkivbilder.

Lars Lerin är en av Sveriges mest kända konstnärer. Han blev ett med hela svenska folket i tv-serien "Vänligen Lars lerin", där han intervjuade människor om livet. Nu är han aktuell i "Stjärnorna på slottet".

Läs mer: Lars Lerin: Dyraste tavlan, tiden i missbruk och familjen

Hur gammal är Lars Lerin och var bor han?

Lars Lerin är född den 2 april 1954 i Munkfors, Värmland. I skrivande stund är han är 68 år gammal. Han växte upp i Munkfors innan han flyttade för att förverkliga sina konstnärsdrömmar på Valands konsthögskola i Göteborg.

Därefter bosatte konstnären sig på Lofoten i Norge innan han senare flyttade tillbaka till Värmland. I dag bor han på Hammarö utanför Karlstad.

Konstnären Lars Lerin

Lars är en svensk konstnär och författare. I sina verk använder han sig främst av akvarell och grafisk teknik. Lars Lerin har både sommarpratat och vinterpratat i P1, givit ut över 50 böcker, medverkat i flera tv-serier och agerat julvärd i SVT. I dokumentärfilmen "För dig naken" fick tittarna följa Lars i jakten på den stora kärleken, som han tillslut fann i den brasilianske dansaren Manoel Marques.

Lars Lerin: tavlor

Lars Lerins tavlor finns på både museum, kommuner och landsting runt om i Sverige och Norge. I Karlstad har konsthallen "Sandgrund" blivit ett Lars Lerin-muesum.

Skilsmässan mellan Lars Lerin och Manoel "Junior" Marques: "En utpressning"

Manoel Maques, eller Junior som han kallas och Lars Lerin har varit gifta i över tio år och tillsammans i över 15 år. 2021 ansökte Lars om skilsmässa, men ångrade sig och tog tillbaka ansökan.

– Jag ångrade mig. Skilsmässa var det kanske inte vad jag ville för egentligen var det tänkt som utpressning, berättade Lars Lerin i en intervju i Amelia.

Lars lerin: Barn

Lars Lerin har fyra barn tillsammans med maken Manoel "Junior" Marques. Sönerna Rafael och Gabriel samt tvillingdöttrarna Gerd och Iris.

Lästips: Carolina Gynnings ord om Lars Lerins medverkan i Stjärnorna på slottet: "Skrattade så mycket"

Lästips: Barnen, giftermålet och alkoholmissbruket – här kan du läsa mer om Anja Lundqvist