Allt om Suzanne Reuter: Barn, Vår tid är nu och partner

Suzanne Reuter är en av vår tids mest folkkära skådespelare. I över 40 år har hon varit en del av tv, film och teaterscenen i Sverige. Vi har samlat allt du vill veta om omtyckta Reuter.

Suzanne Reuter.
Suzanne Reuter har varit en del av den svenska tv, film och teaterscenen i över 40 år.

Skådespelare Suzanne Reuter har en lång karriär på filmduken. Genombrotten kom 80-talet och sedan dess har hon synts i folkkära klassiker som Svensson, Svensson, Rederiet och Lorry.

Suzanne Reuter: ålder och föräldrar

Hur gammal är Suzanne Reuter? Det är något som många frågar sig. Suzanne Reuter föddes den 14 juni 1952, hon firade därför 70 år 2022. Reuter är dotter till ingenjören Terje Reuter och skådespelaren Bojan Westin, som medverkat flertalet tv-produktioner och teateruppsättningar. Paret fick fyra barn, varav Suzanne är deras näst äldsta.

Reuter växte upp i Kungsbacka

Suzanne är född i Stockholm men uppvuxen i Kungsbacka. Hon fick tidigt följa med sin mamma Bojan bakom kulisserna på olika teatrar. Teaterstudierna avverkade hon senare på Teaterhögskolan i Göteborg mellan 1976-1979.

Var bor Suzanne Reuter?

Sedan sju år tillbaka är Suzanne Reuter bosatt på Ekerö utanför Stockholm.

Suzanne Reuter med barn 1987.
Suzanne Reuter med barn 1987.

Suzanne Reuter: Barn, partner och familj

Mellan 1987-2000 levde Suzanne Reuter med den avlidne skådespelaren Tomas Pontén. Paret fick sönerna Joakim, Simon och Lukas tillsammans.

I underhållningsprogrammet Vilket Liv! delade hon med sig om den tuffa tiden på BB efter att sonen Joakim kom till världen.

– Man inte visste om barnet skulle överleva eller inte och det besvärliga som var 84, när Jocke kom, då fick man inte vara med som förälder. Men jag kunde inte acceptera det. Jag hade ju burit på det här barnet i nio månader jag tänkte fan inte gå därifrån, sa hon i programmet.

Efter relationen med Tomas, var hon under en tid tillsammans med regissören Leif Lindblom. Utöver det, håller Suzanne Reuter många delar från privatlivet för sig själv.

Läs mer: Suzanne Reuter om svåra tiden: "Visste inte om barnet skulle överleva"

Vår tid är nu, Yrrol och Drottningoffret

Reuter har en lång meritlista av roller i omtyckta tv-serier och filmer. Hon bemästrar såväl komik som allvar och har blivit en av vår tid mest folkkära skådespelare. Som medlem i komikergruppen Lorrygänget, har Reuter varit med i Lorry och Yrrol. På senare år har hon synts i Vår tid är nu och Drottningoffret.

Suzanne Ruter har även spelar mot sin mamma Bojan Westin i flertalet produktioner.

Suzanne blev Ica-Stina och Björn Kjellman blev Ica-Stig

Sedan 2021 har Suzanne Reuter blivit Ica-Stina, syster till Ica-Stig som spelas av Björn Kjellman.

– Det är väldigt roligt att vara med om att introducera en ny karaktär i ICA-såpan, särskilt som det finns fler kvinnliga handlare idag. Så det här ser jag fram emot, sa Suzanne då i ett uttalande.