Suzanne Reuter om svåra tiden: "Visste inte om barnet skulle överleva"

På söndagen hyllas Suzanne Reuter i TV4-programmet "Vilket Liv!" där bland andra hennes ex, skådespelaren Dan Ekborg, äntrar scenen för att berätta om relationen som kantades av en del bråk och alkohol. En annan person som syns i programmet är Suzanne Reuters son, Simon Pontén, som ledde sin mamma in på ämnet föräldraskap.

När Suzanne Reuter gästar
När Suzanne Reuter gästar "Vilket liv!" på TV4 berättar hon om sina barns tuffa första tid i livet, om den bråkiga relationen med Dan Ekborg och om hur det var att få skådespela tillsammans med sin mamma Bojan Westin.

I det fjärde avsnittet av "Vilket Liv!" får skådespelaren Suzanne Reuter, 70, stå i centrum. Hon har synts i allt från till succéserier som "Svensson Svensson" i "Vår tid är nu".

Suzanne Reuter om relationen med ex-kärleken Dan Ekborg

Programmets första gäst är skådespelaren Dan Ekborg – en man som Suzanne Reuter var tillsammans med i unga år.

När Suzanne Reuter och Dan Ekborg ska berätta om vad de gjorde under sin tid tillsammans berättar de inte hade det så bra. Reuter säger sedan lite skämtsamt:

– Vi slogs och söp, fiskade kräftor och badade bastu.

Läs mer: Tommy Körbergs barn om uppväxten: "Sket i allting"

Suzanne Reuters om att spela i samma film som sin mamma

För Suzanne Reuters har skådespelaryrket gått i arv. Hennes mamma, Bojan Westin, var var även hon skådespelare. Reuter skådespelade tillsammans med sin mamma i tv-serien "Drottningoffret", något hon berättar om i "Vilket Liv!":

– Det var ju en fantastisk sak att få göra. det är klart att jag blir rörd och lite ledsen att hon inte finns längre på jorden i alla fall. Så är det ju.

Suzanne Reuter om svåra tiden med barnen

Suzanne Reuter fick tre barn tillsammans med Tomas Pontén: Simon Pontén, Lukas Pontén och Joakim Pontén. I programmet berättar Reuter att hennes första tid som mamma var tuff då barnen var sjuka när de föddes och att de fick spendera en längre tid på intensivvårdsavdelningen efter pojkarnas födsel:

– Livet blev att man inte visste om barnet skulle överleva eller inte och det besvärliga som var 84, när Jocke kom, då fick man inte vara med som förälder. Men jag kunde inte acceptera det. Jag hade ju burit på det här barnet i nio månader jag tänkte fan inte gå därifrån. Då blev det så att vissa blev sura för att ville sitta där, berättar Suzanne Reuter i programmet.