Allt om Tobbe Blom: Familj, karriär och det gör han idag

Tobias "Tobbe" Blom, även känd under artistnamnet Tobbe Trollkarl, har synts överallt i tv-rutan i många år. Vill du veta mer om honom? Läs då vidare!

Tobias “Tobbe” Blom är känd bland Sveriges alla barnfamiljer då han i över ett decennium underhållit barn genom såväl trollkonster som tv-program. Här är allt du vill veta om bonom!

Tobbe Blom: Ålder

Tobbe Blom är född 28 september, vilket innebär att han fyller 48 år 2023.

Tobbe Blom: Fru och barn

Tobbe Blom är sedan 2010 gift med Karolina Blom, 44. Paret har barnen Sigge, 9, och Towa, 13, tillsammans.

Tobbe Blom: Bor

Tobbe Blom bor tillsammans med familjen i Tyresö utanför Stockholm.

Tobbe Blom: Engagemanget i "Min Stora Dag"

Sedan starten år 2000 har "Min Stora Dag" arrangerat tusentals "Stora Dagar" för barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser. Tobbe Blom har kommit att bli en betydande aktör inom stiftelsen, då han varit engagerat och trollat för sjuka barn i hela två decennier. 2005 utsågs han också till den allra första ambassadören för stiftelsen.

I en intervju med Hemmets Journal berättar Tobbe om sitt långa engagemang:

– Att jag har varit med längst beror nog på att det jag gör passar så oerhört bra in i sammanhanget. Trolleri är som klippt och skuret för barnsjukhus. Till skillnad från artister som behöver ett helt band bakom sig för att kunna uppträda räcker det med att jag tar med mig en liten trolleriväska när jag ska köra en show. Dessutom är jag ju ett känt ansikte för barnen efter alla år som jag jobbat med barn-tv.

Tobbe Blom: Karriär

  • 1998-1999 – Tobbe Blom gjorde sin TV-debut när han var med i TV4:s program "På rymmen".
  • 1995-1999 – Tobbe Blom jobbade med barnprogrammet "Lattjo Lajban".
  • 2005 – Tobbe Blom ledde "Idol" tillsammans med Johan Wiman.
  • 2007 – Tobbe Blom deltog i danstävlingen "Let's Dance", där han slutade på andra plats.
  • 2007-2008 – Tobbe Blom var en av jurymedlemmarna i Talang.
  • 2009-2011 – Tobbe Blom var programledare för Talang tillsammans med Markoolio.
  • 2012 – Tobbe Blom öppnade trolleributiken Magicland.se tillsammans med en kollega. Där lärde han ut och visade trolleri-trick. Han sålde butiken 2017.
  • 2013 – Tobbe Blom var programledare för humorprogrammet "Torsk på tuben".
  • 2015-2020 – Tobbe Blom kontrakterades av SVT och gjorde flera program på Barnkanalen, där ibland "Morgonshowen", "Superlördag", "Katt&Company" och "Hemmagänget".

Tobbe Blom: Det gör han idag

Numera turnerar Tobbe Blom runtom i Sverige och håller i trolleriföreställningar för barn och vuxna. I höst är han aktuell med föreställningen "En ny show... igen!".

Sedan slutet av augusti är han på seglande fot över Atlanten med resten av gänget i TV4:s "Över Atlanten". Programmet har premiär våren 2024.

Tobbe Bloms lön – så mycket tjänar han 

Enligt uppgifter från Skatteverket som Familjeliv tagit del av hade Tobbe Blom en fastställd förvärvsinkomst på 601 500 kronor 2021, vilket ger en lön på 50 125 kronor i månaden. Samma år hade han ett överskott av kapital som låg på  385 859 kronor. 

LästipsHär kan du läsa mer om Ernst Kirchsteiger