Här är allt du vill veta om Ernst Kirchsteiger

Ernst Kirchsteiger är en och kommer med stor sannolikhet att fortsätta vara en stark profil i svenska folkets hjärtan. Med succéprogram som "Sommar med Ernst" och "Jul med Ernst" har programledaren blivit en person som många personer är nyfikna på.
Här kan du läsa mer om Ernst Kirchsteiger – du kan läsa om Ernst fru Ulla-Britt, hur lång Ernst är och hur mycket han tjänar. Det och mycket mer hittar du här!

Här kan du läsa mer Ernst Kirchsteiger: Fru, längd, lön, Instagram och "Jul med Ernst".

Den idag folkkäre profilen Ernst Kirchsteiger blev Ernst med hela svenska folket under det tidiga 2000-talet då han var en del av SVT:s "Sommartorpet". 

2008 körde han igång med både "Sommar med Ernst" och "Jul med Ernst" på TV4.

Nu, över tio år senare har Ernst Kirchsteiger blivit en självklar del av den svenska julen och sommaren, men under 2022 syntes han inte till i tv-tablån.

Årets Sommar med Ernst uteblev

Det var under våren 2022 som TV4 meddelade att "Sommar med Ernst" inte skulle sändas under sommaren. Anledningen till pausen ska ha handlat om att Ernst behövt fokusera på sina nära och kära: 

"Jag behöver skapa mer utrymme för att vara allt det jag vill vara – make, pappa, farfar och konstnär. Och så vill jag hinna laga ännu mera mat!", meddelade programledaren själv på Instagram.

Framtiden för Ernst i tv-rutan har varit oviss. Frågan alla trogna Ernst-tittare undrat kvarstod, skulle han komma tillbaka i "Jul med Ernst" 2022? 

TV4:s besked om "Jul med Ernst" 2022

När TV4:s jultablå presenterades fanns ingen "Jul med Ernst" med på listan. 

När Familjeliv kontaktade TV4 för att fråga om "Jul med Ernst" hänvisade de tittarna till tidigare säsonger och meddelade att de då inte kunde ge något svar om Kirchsteiger skulle komma tillbaka i tv-rutan 2023: 

"Vi återkommer när vi har något att berätta om sommarens program. För alla som vill se tidigare säsonger av "Jul med Ernst" finns de på TV4 Play", skrev TV4 i ett mejl till Familjeliv.

"Hemma med Ernst" på TV4 2023 

Under 2023 är han aktuell med ett nytt program, "Hemma med Ernst". I programmet, som har premiär på TV4 den 26 september klockan 21.00, kommer han ta med tittarna till  en gammal gård i Nyckelby. Där kommer Ernst Kirchsteiger laga mat, inreda och skapa spännande kreationer. 

Ernst Kirchsteigers fru Ulla-Britt

En av de personer som Ernst Kirchsteiger troligen umgåtts med under sin paus från rampljuset är ingen mindre än Ulla-Britt Kirchsteiger. Ernst och Ulla-Britt har varit ett par i över 45 år och har både barn och barnbarn tillsammans.

Ernsts fru Ulla-Britt är 66 år gammal. 

Ernst barn och barnbarn 

Ernst och hans fru har två barn tillsammans, sönerna Sebastian och Ludvig Kirchsteiger. 

Sonen Sebastian Kirchsteiger fick sitt första barn 2021, då Ernst blir farfar för första gången. 

Var bor Ernst Kirchsteiger?

Ernst och Ulla-Britt Kirchsteiger bor i en villa i Örebro. Ernst är däremot född i Värmland och har ursprung från Österrike.

Hur gammal är Ernst Kirchsteiger?

Ernst Kirchsteiger är född i början av november 1957, han fyller alltså 66 år 2023.

Instagram

På Instagram heter Ernst Kirchsteiger @ernstkirchsteigerofficiell. Där lägger han inte upp särskilt många privata bilder. Däremot delar han med sig av en hel del bilder på produkter och produktioner han arbetar med. Han hittas även på @ernsttv4.

Ernst Kirchsteiger: Längd

Hur lång den omåttligt populära Ernst Kirchsteiger är är ingen dum fråga. När Ernst medverkar i tv syns det klart och tydligt att han är längre än de allra flesta, närmare bestämt 1.98 m.

Lön – hur mycket tjänar Ernst Kirchsteiger?

Med all den succé Ernst gör år efter år är det inte heller konstigt att man börjar fundera över hur mycket han kan tänkas ha i lön.

Enligt uppgifter från Skatteverket från Familjeliv tagit del av hade Ernst Kirchsteiger en fastställd förvärvsinkomst på 903 800 kronor under 2022, vilket ger en lön på cirka 75 000 kronor i månaden. 

Läs mer: Här är allt du vill veta om Malin Stenbäck

Läs mer: Fares Fares: Hans fru Clara Hallencreutz, barn och filmer

Läs mer: Barnen, Korosh och pappan – här är allt du vill veta om Laila Bagge