Beskedet – så blir framtiden för TV4:s Farmen

Långköraren Farmen har i flera års tid underhållit och utbildad tittarna om lantbruk. I TV4:s Efter fem avslöjar nu programledaren Anna Brolin hur framtiden ser ut för det folkkära realityprogrammet.

Programledaren Anna Brolin och bonden Hans Wincent.
Programledaren Anna Brolin och bonden Hans Wincent.

16 säsonger och flera minnesvärda ögonblick senare, har TV4:s realityprogram Farmen blivit en riktig klassiker i tv-rutan. Programmet går ut på att ett gäng deltagare bor på en bondgård och lever som bönderna gjorde i slutet på 1800-talet, samtidigt tävlar de om en halv miljon kronor.

Läs mer: 21 år senare – Farmen-Blondie återvänder till tv-rutan

Vinnaren av Farmen 2023

Årets Farmen-säsong var en händelserik sådan och innehöll såväl spännande tävlingar som dramatiska konfliker och rekordmånga avhopp. Deltagarna Nebil Davidsson och Tora Brandström gjorde upp om den åtråvärda titeln som "Årets farmare". Efter en spännande final var det till slut Nebil som drog det längsta strået och vann Farmen 2023 och fick lämna inspelningen en halv miljon kronor rikare.

– Det här trodde jag aldrig, det går inte att förklara, sa Nebil Davidsson efter vinsten.

Läs mer: Nebil Davidsson vann Farmen 2023 – det ska han göra för vinstpengarna

Anna Brolin programledare för Farmen 2024

Programledaren för Farmen är sedan 2021 veteranen Anna Brolin. När hon inte håller hus vid gården Norra Brandstorp och vägleder deltagarna i dokusåpan, är hon en stående programledare i TV4:s Efter fem. Men i sommar blir det ändring på det, hon kommer nämligen vara ledig från nyhetsprogrammet.

– Det är min sista sändning denna vårtermin på Efter fem och sen så går jag på sommarjobb, säger Anna Brolin i Efter fem.

Hon kommer sedan med ett glädjande besked.

– Jag ska tillbaka till Farmen.