Bingo Rimér och Katrin Zytomierska efter kritiken: "Aldrig haft för avsikt att sexualisera våra barn"

Efter helgens firande av Katrin Zytomierska har kritiken strömmat in på hennes, Bingo Rimérs och Julia Franzéns Instagram-konton. Varför? Festen hade temat "pimps and hoes" och Bingo Rimér och Katrin Zytomierska klädde ut sina barn till prostituerade.

Katrin Zytomierska, Bingo Rimér och Julia Franzén förklarar sitt beslut att klä ut ex-parets två barn till prostituerade, och publicera bilder och videor på dem på Instagram.
Katrin Zytomierska, Bingo Rimér och Julia Franzén förklarar sitt beslut att klä ut ex-parets två barn till prostituerade, och publicera bilder och videor på dem på Instagram.

Under helgen firade Katrin Zytomierska sin 45-årsdag med en fest med temat "pimps and hoes". På festen befann sig bland andra hennes ex Bingo Rimér och hans nya flickvän Julia Franzén. Men även Katrins och Bingos två barn i åtta- och tolvårsåldern befann sig på festen – även de utklädda till som de själva uttryckte det: "Horor".

Läs mer: Pernilla Wahlgren om bilden på Bingo Rimérs och Katrin Zytomierskas utklädda barn: "Succé"

Bingo Rimérs och Katrin Zytomierskas barn utklädda till prosituerade

I en film som Julia Franzén publicerade på sin Instagram Story syns pojkarna sitta i baksätet i en bil, iklädda peruk, nätstrumpor, strumpeband och bh. I klippet frågar Franzén pojkvännens söner vad de är utklädda till, varpå de svarar:

– Vi är horor.

– Horor, utbrister Julia Franzén och tillägger:

– Det är det ni är nu.

Det har också publicerats bilder och videor på pojkarna där de poserar i underkläder tillsammans med sina föräldrar.

Under bilderna, som publicerades på Instagram men som nu tagits bort, strömmade det in kommentarer. Bland annat av Pernilla Wahlgren som kommenterade "Vilket jävla JÄRNGÄNG!!!!! Succé!!!!"

Även den tidigare Idol-jurymedlemmen Andreas Carlsson kommenterade: "Bästa jag sett!!"

Kritikstorm mot Katrin Zytomierska efter "Pimps and hoes"-fest

Men de borttagna bilderna möttes inte bara av hejarop, utan även av en hel del kritik.

En av kritikerna är Simon Häggström som är polis och specialiserad inom prostitution och människohandel. I ett inlägg på Instagram problematiserar han festens tema och det faktum att även barnen var utklädda till prostituerade.

"Imorse när jag gick och la mig efter att tillsammans med mina kollegor jobbat 16 timmar i sträck i dessa miljöer så slog mig en tanke.", skriver han och fortsätter:

"Jag undrar hur kvinnorna vi pratat med skulle ha reagerat om de fick veta att människor i Sverige roade sig med att gå på fest där de klädde ut sig själva och sina barn till hallickar och ”horor.” Hade de skrattat och tyckt det varit en rolig grej? Jag tror inte det."

Läs mer: Katrin Zytomierskas svar på sonens nyfikna sexfråga: "Kanske gör andra saker"

Katrin Zytomierska och Bingo Rimér om beslutet att klä ut sina barn till prostituerade

Efter att föräldrarna mötts av kritik har de valt att ta bort de bilderna där barnen är med. I ett inlägg på Bingo Rimérs och Katrin Zytomierskas respektive Instagram-konton har de båda publicerat ett inlägg där de i en lång text förklarar sitt beslut att klä ut sina två söner till prostituerade.

"Det känns märkligt att behöva förklara och ursäkta oss för gårdagens händelse men då det rör barnen ser vi inget annat val än att förklara för er som är upprörda. Det att vissa av er kopplar två små pojkar utklädda till flickor som något sexuellt får stå för er. Vi har inte haft som avsikt att göra det och med våra ögon sett har vi inte gjort det heller.", skriver de och tillägger senare i texten:

"Båda killarna tycker att det är spännande med smink och att få leka med könsroller. Vi har aldrig haft för avsikt att sexualisera våra barn i bild eller på film. Men eftersom det finns personer som uppfattat bilderna utmanande så har vi valt att ta bort alla bilder med våra barn i tjejkläder. Våra barn har växt upp i en miljö med fotograferingar av olika slag. Vi ser inte att det här är något negativt. Att kritisera en temafest med olämpligt tema får man också göra men ”Pimps and Hoes-outfit” kan man köpa på Buttericks så det känns inte heller vidare extremt."

Efter kritiken: Julia Franzén ber om ursäkt

Även Bingo Rimérs flickvän Julia Franzén har publicerat en text där hon ber om ursäkt för den tidigare nämnda videon där hon visar upp och kallar de två barnen för "horor".

"Jag vill be om ursäkt för vårt klumpiga och ogenomtänkta agerande igår. Flera personer har reagerat och efter att ha tagit del av den konstruktiva kritiken har jag lärt mig vad det innebär och att det var fel., skriver Julia Franzén och tillägger:

"Vi tyckte det var roligt och modigt av killarna att vilja klä ut sig till tjejer och låna mina tjejer och låna mina kläder och tänkte inte längre än så."

Julia Franzén bemöter kritiken efter bilder och videor på Bingo Rimérs och Katrin Zytomierskas barn på fest med temat "Pimps and hoes".
Julia Franzén bemöter kritiken efter bilder och videor på Bingo Rimérs och Katrin Zytomierskas barn på fest med temat "Pimps and hoes".