Därför försvinner Malin Stenbäck från Bachelor – hon blir nya programledaren

Malin Stenbäck har under flera säsongen programlett succéprogrammet Bachelor i TV4. Men i april stod det klart att hon ersätts av Amie Bramme Sey – här är anledningen.

Amie Bramme Sey ersätter Malin Stenbäck i Bachelor 2023. Arkivbild och pressbild.

Malin Stenbäck, även känd som Praktikant-Malin, slog igenom som praktikant på radiokanalen Mix Megapol och blev sedan bisittare till Gry Forssell i Äntligen morgon på samma kanal. Mycket har hänt sedan dess och på senare år har hon programlett bland annat Love Island Sverige, Big Brother, Bachelor och nu senaste Biggest loser.

Läs mer: Här är allt du vill veta om Malin Stenbäck

Bebislyckan – Malin väntar sitt andra barn

Bara dagar innan julafton 2022 avslöjade Malin att hon är gravid. Tillsammans med kärleken Petter Molund väntar hon sitt andra barn. Paret har sonen Elias sedan tidigare.

"Tänkt att Elias ska bli storebror i maj", skrev programledaren på Instagram.

Amie Bramme Sey ersätter Malin Stenbäck i Bachelor

Trots succén som programledare står det nu klart att Malin inte kommer programleda Bachelor. Anledningen är inte helt oväntat – Malin Stenbäck är nämligen föräldraledig.

"Vi önskar Malin all lycka och värme under föräldraledigheten", skrev Bachelor-produktionen på programmets Instagram.

Den som istället ska axla rollen som programledare är ingen mindre än Amie Bramme Sey.

– Årets säsong är dessutom fylld med dramatik och starka känslor. Utan att spoila något kan jag säga att kärlek uppstår, sen i vilken form, när, var och hur – det får tittarna se efter sommaren, säger Amie Bramme Sey i ett pressmeddelande.