Därför känner du igen Hilda i årets julkalender

Kerstin Linden spelar Hilda, en av huvudkaraktärerna i årets julkalender "Kronprinsen som försvann". Men visste du att rollen i julkalendern inte är hennes första stora filmroll?

Kerstin Linden har bland annat spelat mot Gustaf Skarsgård.
Kerstin Linden har bland annat spelat mot Gustaf Skarsgård.

Kerstin Linden är blotta 14 år men har redan hunnit spela flera betydande roller i stora tv-produktioner. I årets julkalender, "Kronprinsen som försvann", spelar Kerstin den fattiga flickan Hilda som hjälper kronprinsen, som spelas av Xavier Canca-Englund, att gömma sig.

Läs mer: Skådespelarna i julkalendern "Kronprinsen som försvann" – hela rollistan

Men julkalendern är inte den första filmrollen som Kerstin Linden har tagit sig an, hon har nämligen spelat mot både Gustaf Skarsgård och Sofia Helin, något som Hänt tidigare har rapporterat om.

Kerstin Linden i "Utvandrarna" och "Ronja Rövardotter"

Kerstin Linden spelade rollen som Lill-Märta, Kristina och Karl-Oskars dotter, i dramafilmen "Utvandrarna". Filmen är baserad på "Utvandrarserien" av Vilhelm Moberg. Kristina spelades av Lisa Carlehed och Karl-Oskar spelades av Gustaf Skarsgård.

En annan betydande roll som Kerstin har på sin meritlista, är Ronja Rövardotter i tv-serien med samma namn. Den folkkäre karaktären av Astrid Lindgren är tillbaka i en ny tappning med Kerstin Linden i spetsen, serien har premiär 2023.

Läs mer: Kritik mot SVT efter julkalenderns premiäravsnitt – föräldrar rasar