Efter frånvaron – Lee Christiernsson: "Jag och familjen mår bra men..."

Det har varit några intensiva och händelserika veckor för Lee Christiernsson. Nu talar Lee ut om tiden efter hen kom ut.
"Jag är fortfarande väldigt trött efter omfattande stress de senaste tre åren", skriver hen på Instagram.

Lee Christiernsson.
Lee Christiernsson talar ut om tiden efter dokumentären.

Det var tidigare i februari som den tidigare Äntligen hemma-profilen "Snickar"-Björn Christiernsson kom ut som transsexuell och ickebinär.

– Plötsligt slog det mig bara, det var en insikt och en känsla som nästan var fysisk: Jag är transsexuell. Och jag vet vad jag måste göra, för att bli fri, för att rädda mitt liv – jag behöver komma ut, sa hen då i en intervju med QX.

I dokumentären Att bli Lee fick tittarna senare följa tv-profilens resa till att bli Lee Christiernsson.

Läs mer: Äntligen hemma-profilen kommer ut som Lee Christiernsson: "Jag är transsexuell"

Tiden efter dokumentären Att bli Lee

Efter att Lee kom ut som transsexuell har hen möts utav kärlek och hejarop från såväl gamla som nytillkomna fans.

"Vaknar idag och känner mig djupt tacksam över alla positiva kommentarer och hejarop! Ni gör livet lättare för mig och min familj på vår resa", skrev hen på sin Instagram.

Lee Christiernsson har därefter intervjuats i diverse medier för att inspirera och informera nyfikna följare på hens resa. Men under de senaste veckorna har det ekat tomt på Lees sociala kanaler.

Läs mer: Lee Christiernssons mamma om beskedet: "Kortslutning"

Lee Christiernsson ger svar på tal

I ett inlägg på Instagram berättar Lee om bakgrunden till den senaste frånvaron. Hen berättar även att familjen mår bra men att den senaste tiden har innehållit en hel del nya intryck som de behöver smälta.

"Jag och familjen mår bra men vi bryter fortfarande ny mark, mycket är fortfarande nytt", skriver Lee och fortsätter:

"Jag är fortfarande väldigt trött efter omfattande stress de senaste tre åren. Jag vill därför bara klargöra med detta inlägg att de flesta av er som väntar på ett eventuellt svar på något kanske får vänta en stund till. Räkna inte med att jag kommer kunna deltaga på just ert projekt nu under denna vår".

Vidare i samma inlägg ber Lee Christiernsson sina följare om tålamod.

"Jag ber berörda om tålamod och att inte döma mig för hårt. Är snart på banan till 100% och då ses vi på gridden", skriver hen.