Efter Luuks uttalande i "På spåret" – SVT ber om ursäkt

En ledtråd som inte alls stämmer överens med verkligheten – det är vad Kristian Luuk framför under fredagens avsnitt av "På spåret". Nu ber kanalen om ursäkt för misstaget.

Kristian Luuk nämner felaktig fakta under fredagens avsnitt av 'På spåret'.
Kristian Luuk nämner felaktig fakta under fredagens avsnitt av "På spåret".

När "På spåret"-programledaren Kristian Luuk leder in fredagens deltagare Josefin Johansson, Johar Bendjelloul, Jason Diakité och Marcus Samuelsson på rätt svar gick det inte helt rätt till.

– Vi ska besöka färgrik stad, säger Kristian Luuk som en av ledtrådarna när de är påväg till Trelleborg.

Gav fel ledtråd i "På spåret"

Som förklaring till ledtråden berättar Luuk att staden är "färgrik" då det går färjetrafik mellan Trelleborg och Sassnitz. Men så är inte fallet, skriver Aftonbladet.

Färjetrafiken mellan städerna slutade gå 2020, men kommer att återupptas igen under det här året, skriver tidningen. Men idag, och när avsnittet spelades in, går det inte några färjor mellan städerna.

Läs mer: Kristian Luuks dystra besked om "På Spåret"

SVT ber om ursäkt om efter missen

Det blev helt enkelt en miss i fredagens avsnitt. I ett sms till tidningen ber SVT:s Samuel Wiklund, projektledare för ”På spåret", om ursäkt.

"Vi är ledsna att det blev fel i förklaringen till ledtråden om Trelleborg. Färjetrafiken mellan Trelleborg och Sassnitz lades ned 2020. Denna felaktighet påverkade dock inte resultatet i kvällens tävling."