Efter "Robinson"-skandalen – Anders Öfvergård tillbaka i rutan

Efter en händelse som ska ha skett under en slutfest för "Robinson" under 2021 valde TV4 att bryta med programledaren Anders Öfvergård. Nu är han tillbaka i ruten igen, men på en konkurrerande kanal.

2021 fick Anders Öfvergård sparken från TV4. Nu är han programledare för en ny satsning på Kanal 5.
2021 fick Anders Öfvergård sparken från TV4. Nu är han programledare för en ny satsning på Kanal 5.

Programledaren Anders Öfvergård ska leda en ny satsning på Kanal 5. I ett nytt program som bygger på brittiska "Renovation nation" ska den tidigare "Arga snickaren" hjälpa svenska par och familjer att renovera ovanliga hus.

Anders Öfvergård tillbaka på i rutan – på Kanal 5

"Jag är peppad och drivs av att får göra ett helt nytt program där jag kan visa fler och andra sidor av mig själv. Det är även väldigt roligt att vara tillbaka på Kanal 5, det är lite som att komma hem igen", säger Öfvergård enligt ett pressmeddelande.

Det nya jobbet blir Öfvergårds första programledaruppdrag sedan 2021 då TV4 bröt med honom efter en påstådd våldsam incident på en säsongsavslutningsfest för "Robinson".

Läs mer: Patrick Ekwall fick sparken från TV4: "Fick inte veta varför"

Fick sparken från TV4 efter "Robinson"-fest

Incidenten, som ägde rum i Dominikanska Republiken, handlade om att Öfvergård ska ha kört ett fordon onykter och agerat hotfullt mot en kvinnlig kollega som försökte stoppa programledaren från att köra just rattfull.

Förutom "Robinson" programledde Anders Öfvergård program som "Fuskbyggarna" och "Anders knackar på" innan han under 2021 fick sparken från TV4