Efter uttalandet – Henrik Schyffert om Ebba Busch: "Ska flörta med SD-gubbarna"

Komikern Henrik Schyffert har inte släppt den känga som Ebba Busch (KD) gav honom i en intervju tidigare i somras. Däremot har han haft två månader på sig att fundera över uttalandet och tänkt ut varför hon valt att peka ut just honom som sin "värsta kulturupplevelse".

Ebba Busch, partiledare för Kristdemokraterna har utnämnt komikern Henrik Schyffert till sin
Ebba Busch, partiledare för Kristdemokraterna har utnämnt komikern Henrik Schyffert till sin "värsta kulturupplevelse".

Det var tidigare i somras som Henrik Schyffert fick utstå hårda ord från Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch. I en intervju i DN Kultur utnämnde hon komikern till sin "värsta kulturupplevelse", vilket fick Schyffert att publicera ett inlägg på Instagram där han reagerade på partiledarens ord.

"Den bästa kritiken jag nånsin fått är att fascisterna hatar mig", skrev han då.

Henrik Schyffert kärleksbombas efter känga från Ebba Busch

Men det var inte bara Schyffert själv som reagerade på uttalandet från Busch. Även komikern Nour El Refai, Schyfferts sambo, gav en offentlig reaktion.

"Min älskling! Stolt", kommenterade hon under Schyfferts inlägg.

Och nu, nästan två månader efter DN-intervjun, väljer både Henrik Schyffert och Nour El Refai att kommentera uttalandet igen, men den här gången i deras gemensamma podcast "Nours poddelipodd och Henrik".

– Jag har aldrig varit så kär i dig, tror jag, säger El Refai i podcasten när de pratar om Ebba Buschs ord.

Nour El Refai: "Det här är min man"

Henrik Schyffert berättar att han fick en drös meddelanden samma morgon som intervjun publicerades. En av de som kontaktade honom var ingen mindre än författaren Jonas Gardell, som menade på att han varit avundsjuk på Schyffert många gånger, men att dissen från Ebba Busch ändå tog första plats.

– Du fick ett sånt sexigt skimmer över dig. Jag tänkte bara "gud det här är min man", tillägger Nour.

Läs även: Nour El Refai hyllas efter öppet brev till Henrik Schyffert: "Rensat ut"

"Ska flörta med SD-gubbarna"

Dryga två månader har gått sedan KD-ledarens uttalande – två månader som Henrik Schyffert haft på sig att reflektera kring orden. I onsdagens avsnitt, som är det första avsnittet av Schyfferts och El Refais podcast efter några veckors sommaruppehåll, berättar han om vad han tror ligger bakom Buschs åsikt.

Han menar att det var strategiskt svarat av KD-ledaren då hon vill nå de väljare som inte klingar bra med just honom.

"Hon förstår ju var vindarna blåser.", säger han i podcasten och fortsätter:

"Sen när hon ska välja sin värsta kulturupplevelse då är det ju såhär att hon ska flörta med SD-gubbarna. Hon vet att SD-gubbarna tycker att jag är dålig och är sura på mig för att jag har sagt mycket dumt om dem. Så då säger hon Henrik Schyffert här. Det är väldigt uttänkt allt det här."