Han blir ny programledare i Trädgårdstider – efter Tareq Taylors avhopp

Tareq Taylor kom nyligen med beskedet att han slutar som programledare för Trädgårdstider. Här kan du läsa om vem som ersätter honom.

Tareq Taylor hoppar av Trädgårdstider. Adam Aamann tar över.

Det var i helgen som Tareq Taylor, 53, meddelade att han tackar för sig och inte längre kommer vara en del av SVT:s Trädgårdstider. Taylor har lotsat tittarna genom programmet i hela 15 år, men väljer alltså nu att ta avstånd från tv-rutan.

Trädgårdstider programleds även av Malin Persson, Pernilla Månsson Colt och John Taylor.

Därför slutar Tareq Taylor som programlede i Trädgårdstider

Anledningen bakom uppbrottet med Trädgårdstider är, enligt honom själv, att han flyttar till Stockholm.

"Det här året så måste jag tyvärr på grund av logistiska skäl meddela att jag inte kommer att vara med i Trädgårdstider nästa år. Vi har helt enkelt inte lyckats att få ihop det på grund av det långa pendlingsavstånden mellan Stockholm och Eslöv ", skriver han på sin Instagram och tillägger:

"Det har inte varit ett lätt beslut för någon av oss, men efter många olika försök med att hitta tider och dagar så stod det klart att det var så här det fick bli."

Du kan läsa mer om Tareq Taylors och Sofia Ståhls flytt här.

Han ersätter Tareq Taylor i Trädgårdstider

Den som tar över Tareq Taylors plats i Trädgårdstider är danska Adam Aamann, även han kock. Han driver flera restauranger i Köpenhamn och har gjort programmet "Madmagasinet" på danska DR.

Adam Aamann är 49 år gammal och är född i Hørsholm i Danmark.

Du hittar honom på Instagram här: @adamaamann