Här är allt du vill veta om Anne-Lie Rydé

Vad har Anne-Lie Rydé gjort tidigare och vilka är hennes största hits? Här kan du läsa mer om "Så mycket bättre"-aktuella artisten Anne-Lie Rydé.

Anne-Lie Rydé är aktuell med årets säsong av 'Så mycket bättre'.
Anne-Lie Rydé är aktuell med årets säsong av "Så mycket bättre".

Anne-Lie Rydé är en folkkär artist som startade sin karriär som sångerska i popgruppen EXTRA i slutet av 70-talet. Nu är hon aktuell i "Så mycket bättre" 2022 som hade premiär i oktober. Här kan du läsa mer om Anne-Lie Rydé.

Om Anne-Lie Rydé

Anne-Lie är född 1956 och uppvuxen på Lidingö men flyttade till Göteborg 1976. Hon är alltså i skrivande stund 66 år. Anne-Lie var sångerska i popgruppen EXTRA under åren 78-82 och flyttade tillbaka till Stockholm 1983. Hon slog igenom som soloartist med en platta som gavs ut 1983 och hennes hitlåt “Segla på ett moln” fanns med på det albumet.

Anne-Lie Ryde har en dotter

Anne-Lie har en dotter som heter Alice.

Karriär

Anne-Lie är en riktigt mångsysslare och har gjort mycket mer än bara en karriär inom musiken. Hon har släppt hela 12 album, däribland ett samlingsalbum och en hyllningsskiva till minnet av Cornelis Vreeswijk. Vi har även sett henne på massor av olika turnéer med andra kända artister samt i flera shower.

Om du funderar på om du sett Anne-Lie Rydé på fler ställen så har du helt rätt, hon har även medverkat i tv-serier så som "Segemyhr", "Berts dagbok" och "Rederiet.

Produktioner Anne-Lie har medverkat i

Revy med Povel Ramel, "Rederiet", "C/o Segemyhr, "Melodifestivalen" och "På spåret" är endast ett litet urval av alla produktioner, shower och turnéer Anne-Lie Rydé medverkat i.

Anne-Lie Rydé – så mycket bättre

Efter flera års uppehåll är Anne-Lie Rydé med i TV4:s "Så mycket bättre" där hon gör tolkningar och får sina låtar tolkade av de andra deltagarna.

Läs mer:

Allt om Tilde de paula
Allt om Parneviks