Så mycket tjänar Tilde de Paula Eby – och så heter hon egentligen

Programledaren Tilde de Paula Eby är en av Sveriges mest kända i tv-rutan. Men hur mycket tjänar en så framgångsrik tv-personlighet?

Hur mycket tjänar Tilde de Paula Eby?
Hur mycket tjänar Tilde de Paula Eby?

Programledaren Tilde de Paula Eby är 49 år gammal och har en lång tv-karriär både framför och bakom sig. Hon har lett program som "Let’s Dance", "Nyhetsmorgon" och den egna talkshowen “Tilde”. I dagsläget kan vi se henne i nyhetsprogrammet “Efter fem”. 2016 vann hon dessutom priset “Årets programledare” på Kristallen.

Så heter Tilde de Paula egentligen

Programledaren är kanske mest känd som Tilde de Paula, men enligt folkbokföringen har hon egentligen ett annat förnamn: Anatilde. Hon har dessutom ytterligare ett efternamn, Eby, som hon fick när hon gifte sig med Hoffmaestro-medlemmen Thomas, som nu också heter de Paula Eby i efternamn.

Så mycket tjänar Tilde de Paula Eby

Tilde de Paula Eby är minst sagt en populär programledare – det märks både på hennes Instagram där hon har över 200 000 följare, men också på hennes lön.

Enligt Skatteverkets uppgifter hade Tilde de Paula Eby en årslön på 1 567 500 kronor under 2020. Fördelat på årets tolv månader betyder det att programledaren kunde ta ut en månadslön på 130 625 kronor det året. Inte dåligt!