Inte inkluderad på barndomsvännens möhippa – arrangören blockerade

Möhippor och svensexor är traditionella sätt att fira en blivande brud eller brudgum innan de går in i äktenskapet. Dessa tillställningar kan vara fyllda med skratt, överraskningar och minnen för livet. Men vad händer när man blir inbjuden till en möhippa, bara för att upptäcka att man inte får vara med på samma villkor som resten av deltagarna? En användare i Familjelivs forum delar med sig av sin upplevelse.

Genrebilder. Foto: Pexels

En möhippa är oftast organiserad av nära vänner till bruden och brukar inkludera olika aktiviteter, spel och överraskningar som är avsedda att skapa glädje och minnen att bära med sig in i det kommande äktenskapet. Det är en tid för skratt och samhörighet, där alla inbjudna bör känna sig inkluderade och värdefulla i den blivande brudens liv.

Forumanvändarens frågeställning:

"Min äldsta barndomsvän gifter sig i sommar. Hennes nuvarande tjejgäng har länge planerat en möhippa och jag blev inte inbjuden förrän för några dagar sedan.

När jag fick min inbjudan var det fullt på alla aktiviteter utom själva upphämtningen med frukost och en svindyr festival som arrangören bestämt att bruden skulle få gå på.

"Tyvärr är det ju fullt på x och y och z - men du kanske kan tänka dig att köra oss? Vi vill gärna dricka bubbel och så behöver vi en bil till x och y".

Jag drog en vit lögn om att jag fått förhinder men att jag önskade dem en fantastisk dag. Då svarade hon "okej, men kan du swisha 300-500 kronor ändå för alkohol och annat? Det börjar dra iväg med kostnader för oss".

Då surnade jag till och svarade vänligt men bestämt att jag inte hade lust att betala för en fest som jag inte kan gå på. Hon blockerade mig efter det."

Andra läsare har svarat:

"Sjukaste jag hört. Klart du inte ska betala ett öre. Det drar iväg med kostnader?! Jaha, och vad har det med dig att göra? Du gör helt rätt!"

"Att de har mage att föreslå att du ska köra dem när du inte är inkluderad i roligheterna känns ju fruktansvärt dåligt."

"Om några år kanske du och bruden kan skratta åt historien, det kanske inte blir en så långvarig vän."

"Du kan fixa en fruhippa i efterskott. En picnic, en överraskningsmiddag med nåt litet roligt inslag typ."

Läs hela tråden här och tyck till!