"Jag var otrogen – nu vill han ha mig tillbaka" Parterapeuten svarar

Hon var otrogen, men hennes kille vill försöka igen. Parterapeuten svarar.

Genrebild. Personerna på bilden har inget med texten att göra.
Genrebild. Personerna på bilden har inget med texten att göra.

Läsarfråga: "Jag var otrogen – nu vill han ha mig tillbaka"

Min sambo och jag har haft ett jättebra förhållande med mycket kärlek under alla år och nästan aldrig bråkat och kunnat prata om allt. Ändå gjorde jag det där som jag aldrig trodde jag skulle göra. Jag var otrogen. Vi hade sex två gånger och planerade en tredje gång då min sambo kom på mig. I det ögonblicket gick det upp för mig vad jag hade gjort.

"Hur länge kan jag älta otroheten?"

Jag vet inte vad jag tänkte med, jag tänkte nog inte alls. Det var som om jag stängde in mig i en bubbla av en falsk förälskelse och lämnade sambon utanför. Sambon flyttade ut direkt och första dagarna var han såklart väldigt arg och hatisk mot mig. När ilskan lagt sig lite kunde vi börja prata om det som hänt och vi har därefter pratat varje dag.

Han har nu bestämt sig för att han vill försöka igen. När vi träffats har vi både pussats, kramats och haft sex, men han har förstås mycket tankar som snurrar runt i huvudet.
Vi pratar fortfarande väldigt mycket, han berättar från dag till dag vad han har för tankar och känslor och jag svarar på alla frågor han har.

Min fråga är nu hur vi ska gå vidare för att reparera de jag ställt till med? Han vill att vi ska fortsätta bo isär ett tag till och träffas lite då och då. Jag har beställt tid hos familjerådgivningen men de hade ingen tid förrän om några månader. Hur ska vi gå vidare?

Parterapeuten: "Kan finnas behov av att stanna upp"

Hej,

Har du en fråga du vill ställa?

Maila [email protected] om du har en fråga till en barnmorska, psykolog, livscoach eller tränare!

Det är mycket som ni gör som är väldigt bra. Du svarar på alla frågor, förhoppningsvis så ärligt du kan, och han gör försök att återskapa relationen och förtroendet. Att söka upp en familjerådgivare är klokt, men det skulle nog vara bra om ni kan påbörja ert stöd så tidigt som möjligt. Förmodligen är det olika delar av er relation som behöver ses över samtidigt som otroheten bearbetas.

Om ni ska fortsätta tillsammans är det också en god idé att ni bor och lever tillsammans. Om din man har behov och ställa mycket frågor, och på något sätt ha svårt att komma vidare, så försök inte stoppa detta. Ofta kan det finnas behov av att stanna upp. Det som blir viktigt framöver är att er relation blir trygg igen.

Hälsningar,
Tommy Waad, parterapeut