Jonas Gardells ärliga ord efter separationen med Mark Levengood: "Kommer dö ensam"

Efter över 35 år tillsammans valde Jonas Gardell och Mark Levengood att separera – men inte att skilja sig. Nu berättar Jonas om första tiden efter separationen och varför makarna inte skiljer sig.
– Nu ska vi fundera ut vad vi menar att vårat äktenskap är idag, säger Jonas Gardell i TV4:s Nyhetsmorgon.

Jonas Gardell och Mark Levengood.
Jonas Gardell och Mark Levengood meddelade i slutet på januari 2023 att de har separerat.

Författaren, dramatikern och komikern Jonas Gardell har sedan sin författardebut i slutet på 70-talet, hunnit producera en mängd manus , scenshower, pjäser, musik och tv-produktioner. Nu återvänder Gardell med en ny scenshow till hemmascenen Intiman i Stockholm.

– Det var på Intiman som jag drog mitt första Mark (Levengood)-skämt och sedan dess har jag dragit Mark-skämt på alla föreställningar, säger Jonas Gardell i TV4:s Nyhetsmorgon.

Mark Levengood och Jonas Gardell

Mark Levengood och Jonas Gardell blev ett par i mitten på 80-talet, men det var inte förens 2011 som paret valde att gifta sig. Mark och Jonas har två barn tillsammans.

I slutet på januari meddelade paret på Instagram att de har separerat.

"Vi ska inte skilja oss, men har inte längre någon kärleksrelation utan ska försöka vara vänner. Vi går i terapi och får se var det leder", skrev Jonas.

Läs mer: Jonas Gardell och Mark Levengood separerar: "Stark overklighetskänsla"

Ärliga orden efter separationen

När Jonas Gardell gästade Nyhetsmorgon berättade han om första känslorna efter separationen med maken Mark.

– I början tänkte jag så här: "hjälp, jag är 60 år och ensam, jag kommer åldras ensam, dö ensam", säger han och fortsätter:

– Men sen har jag börjat tänka om och tänka på det här som ett äventyr och att jag måste gå med på äventyret. Livet går ut väldigt mycket på uppbrott och förvandling och jag tycker att det är fantastisk att jag vid 60-års ålder fortfarande får förvandla mig.

Han berättar även att när paret träffades fick de gå sin egen väg för att kunna vara i en relation med varandra, något de kommer fortsätta med.

– Vi har bestämt att vi hör ihop oavsett. Vi var bara barn när vi blev ihop, vi har nycklar till varandras liv och vi har barn ihop. Så vi har nog bestämt att vi ska fortsätta vara gifta men nu ska vi fundera ut vad vi menar att vårat äktenskap är idag, säger han.

Paret på QX-Gaygala 2023

Några veckor efter paret meddelat att de separerat, dök de upp på QX-Gaygalan tillsammans, något som förvirrade svenska folket. Jonas tog förvirringen med ro och publicerade en bild på makarna på Instagram.

"Jag gick på QX-galan med Mark. Folk ba: "Vaaa???", jag ba: "Man måste väl förvirra folk lite... Hehehe!".