Klimataktivister utsläpade från Allsångsscenen när Körberg tog ton

Under säsongens sista "Allsång på Skansen" tog sig två klimataktivister upp på scen, samtidigt som Tommy Körberg var mitt uppe i sitt framträdande.

Aktivister kommer upp på scen när Tommy Körberg uppträder under säsongsavslutningen av Allsång från Skansen.
Aktivister kommer upp på scen när Tommy Körberg uppträder under säsongsavslutningen av Allsång från Skansen.

Tv-tittarna märkte det knappt, men mitt under direktsändningen av säsongens sista "Allsång på Skansen" tog sig två klimataktivister upp på scenen, skriver Aftonbladet. Kvällens sista gästartist, Tommy Körberg, flankerades plötsligt av aktivisterna och såg hur de vecklade upp banderoller med texten: "Återställ våtmarker".

Körberg blev mest full i skratt.

– Jo det kom upp och så såg jag våtmarker och då flög ett helt annat ord upp i mitt huvud kan jag bara säga, sen så blev jag så full i skratt att jag nästan kom av mig i vers två, säger han till tidningen.

Läs mer: Sanna Nielsen tar farväl av Allsång på Skansen – skickar lyckoönskningar till nästa programledare

De två aktivisterna släpades ut från scenen av vakter, vilket också skymtades i tv-rutan. Per Rådelius, SVT:s projektledare för "Allsång på Skansen" berättar att "händelsen ska utredas".

– I den bästa av världar ska det naturligtvis inte kunna hända men det händer ju, det är inte bara här tyvärr så som vår värld ser ut. Så tråkigt, så ledsamt, säger han till Aftonbladet.