Sanna Nielsen tar farväl av Allsång på Skansen – skickar lyckoönskningar till nästa programledare

Efter sju somrar på Sollidenscenen är det dags för Sanna Nielsens sista "Allsång på Skansen" som programledare. – Det känns vemodigt, säger hon.

Sanna Nielsen gör sitt sista Allsång på Skansen. Under sina år som programledare för det populära programmet har hon bland annat sjungit med Lill-Babs, Timbuktu och som bilden visar, med Monica Mac. .
Sanna Nielsen gör sitt sista Allsång på Skansen. Under sina år som programledare för det populära programmet har hon bland annat sjungit med Lill-Babs, Timbuktu och som bilden visar, med Monica Mac. .

Hon har sjungit duett med Lill-Babs, rappat med Timbuktu och sporrat publiken till nya sånginsatser varje sommar, men efter tisdagens sändning är det över. Det är med blandade känslor som hon lämnar jobbet.

– Det känns vemodigt, men jag är också otrolig glad över att få ha det här jobbet i sju år. Det har varit sju fantastiska säsonger och jag har bara njutit för fullt. Det känns rätt och det känns bra att lämna över stafettpinnen, säger Sanna Nielsen.

Sista programmet bjuder bland annat på Siw Malmkvist, Tommy Körberg och Sabina Ddumba – men också ett rejält farväl och några överraskningar, lovar Nielsen.

– Jag ska avsluta på ett sätt som jag tror att folk som har följt mig kommer att känna igen. Det kommer att bli en grande finale som känns i hjärtat, säger hon.

Läs mer: Klimataktivister utsläpade från Allsångsscenen när Körberg tog ton

"Är kniven mot strupen"

Mest av allt kommer hon att sakna publiken, förklarar hon, men också den där pirriga känslan inför direktsändningarna.

– Det är kittlande och det känns helt otroligt att det faktiskt löser sig varje vecka. Det är kniven mot strupen, men det är underbart. Det har varit värt varenda sömnlös natt som jag har haft, framför allt nu när jag har bebis.

TT: Vad blir skönt att slippa?

– Jag älskar att läsa text och repa, men det är klart att jag kommer att ha lite större frihet i att kunna välja. Att känna i dag är jag ledig och behöver inte sätta åtta nya låtar.

Uppfyllde drömmarna

När hon lämnar allsången lämnar hon också väldigt många tv-tittare. Att dra miljonpublik varje vecka kanske hon inte kan räkna med i framtiden, men det är inget hon oroar sig över, förklarar hon.

– Jag är ju inte så offentlig när jag inte står på scen. Då är jag hemma och är Sanna och det kommer att kännas helt okej att bara sitta i trädgården nästa sommar. Jag ska ju inte sluta med mitt yrke att vara artist.

De enda råden hon vill ge till sin efterträdare är att göra programmet till sitt eget.

– När jag började satte vi oss och radade upp alla nummer som jag ville genomföra. det blev flera sidor med idéer och genom åren har har vi prickat av allt. Jag har fått dansa, showa, spela instrument och vara med i humornummer. Du kan få många drömmar uppfyllda i det här programmet.

Önskar lycka till

Vem det blir som tar över efter henne vet hon inte.

– Jag vet inte ens om det är klart. Jag vill varken sia om det där eller lägga mig i. Men jag kommer att önska den personen lycka till när det är dags, säger hon.

TT: Vad gör du sommaren 2023?

– Jag kommer att vara lite ledig, men jag kommer säkert att dyka upp på någon annan scen också. Jag är väldigt sugen på att göra mitt artisteri och ta med mig allt jag har lärt mig från allsångsscenen.