Kollegan om Farah Abadi som programledare i Melodifestivalen 2024

Tillsammans med Jesper Rönndahl, var Farah Abadi programledare för Melodifestivalen 2023. Om hon gör comeback i programmet återstår att se – men SVT-kollegan Malin Olsson har gett sin tippning.

Malin Olsson och Farah Abadi.
Malin Olsson ser Farah Abadi som en god kandidat som programledare för Melodifestivalen 2024.

En fullspäckad tv-höst väntar för folkkära programledaren Farah Abadi. Hon förväntas nämligen att leda hela fyra program på SVT under de mörka höstmånaderna.

För att inte missa 35-åringen är det programmen Sverige, Historien om Sverige, På riktigt och Go kväll, Sverige man ska hålla utkik efter.

Läs mer: Här är allt du vill veta om Farah Abadi

Farah Abadi programledare för Melodifestivalen 2024?

Förutom den minst sagt maxade hösten, arbetade Farah Abadi även hårt under våren 2023 då hon tillsammans med Jesper Rönndahl, vägledde det svenska folket genom Melodifestivalen. Om det blir någon comeback i "Mello" nästa år är inte klart, men en sak är säker – hon är en av kandidaterna. I alla fall om man lyssnar SVT-kollegan Malin Olsson.

– Jag tror att du har en stor chans att bli mello-programledare, säger Malin i SVT:s Sommarlov där Farah gästar.

– Ge det 20-30 år kanske, svara Abadi, varpå Sommarlov-programledaren Adrian Alebo Andersson säger att han håller tummarna i Farahs fördel.

Läs mer: Allt vi vet om Sommarlov-programledaren Adrian Alebo Andersson

Malin har tidigare uttalat sig om eventuella tv-jobb för Farah Abadi. Innan 2022 års julvärd i SVT presenterades, var barnprogramledaren säker på att det var Farah

"Jag är 110 procent säker på att det bli Farah Abadi varm, mysig, go! Sorry pressavdelningen på SVT att jag outar min gissning redan nu", skrev Malin i en händelse på Instagram.

Vem som leder Melodifestivalen 2024 återstår helt enkelt att se.

Läs mer: 7 saker du inte visste om SVT-programledaren Malin Olsson