Kristin Kaspersens ord till Charlotte Kalla efter finalen i Let's dance: "Som du kämpat"

Charlotte Kalla och Tobias Karlsson landade en andraplats i Let's dance 2023, nu skickar programledaren Kristin Kaspersen sitt stöd till gravida Charlotte efter skidåkarens tuffa veckor på dansgolvet.

Charlotte Kalla och Kristin Kaspersen.
Kristin Kaspersen hyllar Charlotte Kalla efter skidåkarens prestation i Let's dance.

Efter en veckor av dansande har Charlotte Kalla lagt dansskorna på hyllan. Tillsammans med professionella dansarens Tobias Karlsson kom hon tvåa i Let's dance, efter Hampus Hedström och Ines Stefanescu.

Läs mer: Allt om Charlotte Kalla: Gravid, längd och pojkvännen Fredrik Karström

Gravid innan Let's dance

Men vägen genom Let's dance har inte varit spikrak för den folkkära skidåkaren. Några veckor innan premiären avslöjade Charlotte att hon väntade barn tillsammans med pojkvännen Fredrik Karström.

"Ett steg i taget mot något otroligt efterlängtat, en dröm jag längtat efter att få uppleva", skrev hon då på Instagram.

Läs mer: Gravidlycka: Charlotte Kalla väntar sitt första barn

Graviditeten kom med några justeringar i dansandet för att göra det säkert på dansgolvet för Kalla, att inte göra farliga lyft till exempel.

Kritiserades för finalplatsen

Trots gravidteten har Charlotte Kalla gjort succé i programmet och tog sig hela vägen till finalen i Let's dance, något som kritiserades av bland annat jurymedlemmen Tony Irving. I en krönika på TV4 menade han bland annat att hon hade mycket att bevisa för att blir en värdig finalist.

"Ni slängde ut Renaida ur tävlingen, inte på grund av att hon dansade dåligt, utan enbart på grund av att ni favoriserade en gravid skidlegen", skrev han i krönikan.

Stöttas av Kristin Kaspersen: "Som du kämpat"

Det blev till slut en hederlig andraplats för Charlotte som efter finalen hyllade danspartnern Tobias Karlsson.

"Jag hade aldrig klarat av att jobba så hårt som vi gjort om det inte vore för dig", skriver hon i ett inlägg på Instagram.

Under inlägget fylls kommentarsfältet av stöttande kommentarer. Bland annat Let's dance-programledaren Kristin Kaspersen som passar på att skicka lite extra kärlek till skidåkaren.

"Så otroligt imponerad över din resa. Nog för att du har pannben men du har så mycket mer inom dig som tog er hela vägen till finalen. Så glad jag fick uppleva den här våren med Let's dance och följa er i er utveckling. Som du kämpat!!! Och som du levererat!", skriver hon och fortsätter:

"Ta hand om dig och din fina mage".