Lönen, lyxvillan och relationen med "Soldoktorn" – så mycket tjänar Lotta Engberg

Lotta Engberg är en svensk programledare med en lång sångkarriär på sitt CV. Hon kan dessutom lägga till en mycket uppmärksammad kärleksrelation på listan – nämligen hennes nuvarande med Mikael "Soldoktorn" Sandström. Men hur mycket tjänar egentligen den mångfacetterade, Lotta Engberg?

Lotta Engberg och sambon Mikael
Lotta Engberg och sambon Mikael "Soldoktorn" Sandström.

Den omtalade relationen med "Soldoktorn", lyxhuset utanför Göteborg och miljonsuccén – det verkar minst sagt som att Lotta Engberg har tur i både kärlek och pengar. Men hur mycket tjänar hon egentligen?

Lotta Engberg leder "Bingolottos uppesittarkväll" och "Bingolottos nyårsbingo"

Lotta Engberg är en av Sveriges populäraste programledare – hon hittas i rutan både under sommaren i “Lotta på Liseberg” och i "Bingolotto", inte minst under vinterns alla högtider i “Bingolottos uppesittarkväll” och i “Bingolottos nyårsbingo”. Hon har dessutom varit med i Melodifestivalen sju gånger, samt förgyllt Sverige med hit-låten “Fyra bugg och en coca-cola”.

Lotta Engberg är tillsammans med Mikael “Soldoktorn” Sandström

Lotta Engberg har varit tillsammans med Mikael Sandström, även kallad “Soldoktorn”, sedan sommaren 2020. I november samma år blev de sambos och köpte en lyxig villa i Mölnlycke utanför Göteborg. Huset, som kostade 8 750 000 kronor, har 12 rum, är 240 kvadratmeter stort och är beläget på en tomt på hela 1 253 kvadratmeter.

Hur mycket tjänar Lotta Engberg?

Den folkkära programledaren har, sedan 2015, kunnat ta ut en månadslön på nästan 50 000 kronor, skriver Aftonbladet. Under de senaste fem åren har Lotta Engberg tjänat hela 24 miljoner kronor, skriver Expressen.

Hennes aktiebolag, Lotta Engberg Nöjesproduktion, har tillgångar på 16 miljoner.

Källa: Nyheter24