Nour El Refai: Barn, graviditet, Henrik Schyffert och Masked Singer

Som panelmedlem i "Masked Singer Sverige" gör Nour El Refai succé i tv-rutan vecka efter vecka. Många är nyfikna på komiker- och skådespelartalangen och är nyfiken på allt från hennes relation med Henrik Schyffert, parets gemensamma barn Sami och om hennes graviditet. Här kan du läsa mer om Nour El Refai.

Här är allt du vill veta om komikern och skådespelaren, Nour El Refai.
Här är allt du vill veta om komikern och skådespelaren, Nour El Refai.

Komikern och skådespelaren Nour El Refai, 34, är just nu aktuell som en av panelmedlemmarna i TV4:s fredagsunderhållning "Masked Singer Sverige", där hon blivit mycket populär hos både barn och vuxna. 2014 var hon programledare för "Melodifestivalen". Hon har även medverkat i program som "Raj raj" och "Ballar av stål", då som karaktären "Bitter-fittan".

Nour El Refai: Graviditet och barn

Under 2019 avslöjade Nour El Refai att hon var gravid och i oktober det året födde hon en son, Sami, som hon har tillsammans med Henrik Schyffert. Nour är även bonusmamma till Schyfferts två söner: Janne och Ove Schyffert.

Då blev Nour El Refai och Henrik Schyffert ett par

Komikerparet har tidigare uppgett att de varit ihop sedan 2013, men det var inte förens 2016 som de bekräftade sin relation. Paret levde först som särbos, men strax innan deras gemensamma barn, sonen Sami, fyllde två år valde de att flytta ihop.

– Vi ska flytta ihop, det kan vi väl erkänna, det är ju en stor grej, sa Henrik Schyffert i "Nours poddelipodd och Henrik" i maj förra året.

Läs mer: Nour El Refais stora miss – trodde positivt graviditetstest var coronatest

Nour El Refai: Podcast

Nour El Refai och Henrik Schyffert startade podcasten "Nours poddelipodd och Henrik" i juni 2017, mitt under pandemin. I podcaster pratar paret om sin vardag, om föräldraskap och tar upp anekdoter från förr. I varje avsnitt har de också ett segment som de kallar för "Listan", där de tar upp roliga fenomen. De har också ett segment som heter "Veckans svårt att vara jag" där de tar upp personer som har haft det lite extra jobbigt under den gångna veckan.

Nour El Refai spelar Sima i Bonusfamiljen

Nour har en blomstrande skådespelarkarriär och medverkar i flera svenska serier, däribland Bonusfamiljen. I serien spelar hon Sima, som är gift och har en son tillsammans med Martin.

Nour El Refai: Instagram

Nour El Refai är omåttligt populär på Instagram där hon har över 200 000 följare och heter @nourbilder.

Nour El Refai i "Parlamentet"

Nour har varit panelmedlem i humorprogrammet "Parlamentet" på TV4. Där har hon medverkat i flera olika säsonger under de senaste åren.

Nour El Refai i Masked Singer Sverige

Nour har varit en av panelmedlemmarna i "Masked Singer Sverige" sedan programmet startade i Sverige 2021. I programmet har Nour El Refai, Måns Zelmerlöw, Pernilla Wahlgren och Måns Herngren som uppgift att gissa vilka kända svenskar som gömmer sig bakom knasiga masker och utklädnader. Till sin hjälp har de olika ledtrådar. Programledare för "Masked Singer" i Sverige är David Hellenius.