Nour El Refai: Barn, graviditet, Henrik Schyffert och så mycket tjänar hon

Som panelmedlem i "Masked Singer Sverige" gör Nour El Refai succé i tv-rutan vecka efter vecka. Många är nyfikna på komiker- och skådespelartalangen och är nyfikna på hennes relation med Henrik Schyffert, parets gemensamma barn och hennes graviditet. Här kan du läsa mer om Nour El Refai! 

Här är allt du vill veta om komikern och skådespelaren, Nour El Refai.

Komikern och skådespelaren Nour El Refai, 34, är just nu aktuell som en av panelmedlemmarna i TV4:s fredagsunderhållning "Masked Singer Sverige", där hon blivit mycket populär hos både barn och vuxna. 2014 var hon programledare för "Melodifestivalen". Hon har även medverkat i program som "Hus i helvete", "Raj Raj", "Ballar av stål" och "Parlamentet". 

Nour El Refai i Melodifestivalen 

När Nour El Refai var 21 år gammal var hon sidekick till programledaren Kristian Luuk i "Melodifestivalen". Året var 2008 och sidekick det året var även Björn Gustafsson

Nour El Refai i Masked Singer Sverige

Nour har varit en av panelmedlemmarna i "Masked Singer" sedan programmet startade i Sverige 2021. I programmet har Nour El Refai, Måns ZelmerlöwPernilla Wahlgren och Felix Herngren som uppgift att gissa vilka kända svenskar som gömmer sig bakom knasiga masker och utklädnader. Till sin hjälp har panelen olika ledtrådar. Programledare för "Masked Singer" i Sverige är David Hellenius

Paneldeltagare och programledare från vänster: Nour El Refai, David Hellenius (programledare), Pernilla Wahlgren, Måns Zelmerlöw och Felix Herngren.

Spelar Sima i Bonusfamiljen

Nour har en blomstrande skådespelarkarriär och medverkar i flera svenska serier, däribland "Bonusfamiljen". I serien spelar hon Sima, som är gift och har en son tillsammans med Martin, som spelas av skådespelaren Fredrik Hallgren. 

Nour El Refai i julkalenedern 2023 

När julkalendern 2023 sändes var Nour El Refai en av dem som syntes i tv-rutan. Hon spelade nämligen häxan Mara i SVT:s julkalendern "Trolltider – legenden om bergatrollet". 

Nour El Refai som häxan Mara.

Då blev Nour El Refai och Henrik Schyffert ett par

Komikerparet blev tillsammans 2013, men det var inte förrän 2016 som de bekräftade sin relation. Paret levde först som särbos, men strax innan deras gemensamma barn fyllde två år valde de att flytta ihop.

– Vi ska flytta ihop, det kan vi väl erkänna, det är ju en stor grej, sa Henrik Schyffert i "Nours poddelipodd och Henrik" i maj 2021.

Nour El Refai och Henrik Schyffert.

Läs mer: Nour El Refais stora miss – trodde positivt graviditetstest var coronatest

Nour El Refais podcast med Henrik Schyffert

2020 startade Nour El Refai och Henrik Schyffert podcasten "Nours poddelipodd och Henrik".  Paret la ner podcasten 2023. 

Nour El Refai: Graviditet och barn

Under 2019 avslöjade Nour El Refai att hon var gravid och väntade sitt och Henrik Schyfferts första barn. I oktober samma år födde hon sonen Sami

Drabbades av gravidillamående 

När Nour gästade podcasten "Familjärt" berättade hon att hon drabbades av extremt gravidillamående under sin graviditet med sonen. 

– Det var väl ett absolut jävla helvete, men det fanns ju en belöning på slutet vilket är nice. Att man ändå ska få sin unge sen, förklarade hon i podcasten. 

Så är Nour El Refai med sina bonusbarn

Nour är även bonusmamma till Henrik Schyfferts två söner: Janne och Ove Schyffert.

I parets gemensamma podcast har Nour i ett avsnitt berättat hur hon är som bonusmamma: 

– En bonusförälder tycker jag inte har som uppgift, i första hand, att uppfostra ett barn, säger Nour och tillägger:

– Jag har aldrig uppfostrat mina bonusbarn.

Henrik Schyffert med barnen Janne och Ove Schyffert. Bild från 2008.

Nour El Refai på Instagram

Nour El Refai är omåttligt populär på Instagram där hon har över 200 000 följare och heter @nourbilder

Hur mycket tjänar Nour El Refai? 

Enligt uppgifter från Alla bolag omsatte Nours bolag Smart Arab AB 4 468 000 kronor under 2023. Tillgångarna låg på 5 189 000 kronor och resultatet landade på 1 730 000 kronor det året. 

Uppgifter från Skatteverket som Familjeliv tagit del visar att Nour hade en fastställd förvärvsinkomst på 1 387 005 kronor under 2023. Delat på årets tolv månader ger det en månadslön på omkring 115 500 kronor.