Pappa tros ha kastat sina barn från balkong – ett av barnen har avlidit

Under söndagskvällen hittades två barn skadade utanför ett flerfamiljshus i Hässelby i Stockholm. Barnen tros ha kastats ut från en balkong.

Två barn hittades skadade efter fall från balkong. Ett av barnen har avlidit.
Två barn hittades skadade efter fall från balkong. Ett av barnen har avlidit.

Bli en del av Familjeliv

Få del av de senaste nyheterna, hetaste forumtrådarna och Familjelivs nyhetsbrev. Bli medlem gratis här.

Under söndagskvällen fick polisen larm om två barn som hittats skadade utanför ett flerfamiljshus i Hässelby i Stockholm, rapporterar SVT Nyheter. Polisen misstänker att barnen fallit från hög höjd. Barnen hade livshotande skador och fördes till sjukhus med ambulanshelikopter.

– De är svårt skadade, sa polisens talesperson Helena Boström Thomas till SVT Nyheter under söndagskvällen.

Polisens talesperson Daniel Wikdahl vill inte kommentera huruvida barnen påträffades med fler skador än de som orsakats av fallet. Barnen är båda yngre än tio år.

Ett av barnen har avlidit

Under måndagsmorgonen meddelade polisen att ett av barnen avlidit till följd av sina skador. Det andra barnets tillstånd är fortfarande allvarligt med livshotande skador.

– Vi misstänker att barnen utsatts för brott, men exakt hur det gått till och vilken roll de andra personerna haft i fallet får utredningen ge svar på, säger Daniel Wikdahl.

Ytterligare en person skadad – tros vara barnens pappa

Enligt Daniel Wikdahl har en vuxen person, med anknytning till händelsen, hittats skadad i en lägenhet. Personen i fråga och ytterligare en vuxen har gripits och anhållits. Barnen och de vuxna, en man och en kvinna, ska enligt polisen ha en nära relation till varandra.

Enligt uppgifter till Expressen är den skadade personen i lägenheten barnens pappa. Han tros ha knivskurit sig själv efter att han skadat sina barn, skriver Nyheter24.