Pappan i Hässelby häktas – erkänner att han knivhögg barnen

Under söndagskvällen hittades två barn skadade utanför ett flerfamiljshus i Hässelby i Stockholm – nu erkänner pappan att det var han som knivhögg och har orsakat fallen.

Två barn knivhöggs och föll från balkong – nu erkänner pappan.
Två barn knivhöggs och föll från balkong – nu erkänner pappan.

Pappan till de två barnen som hittades svårt skadade vid ett höghus i Hässelby i Stockholm erkänner – det var han som knivhögg barnen och orsakade fallet från hög höjd. Nu häktas han på sannolika skäl misstänkt för mord och mordförsök, rapporterar SVT Nyheter.

Läs mer: "Pappa tros ha kastat sina barn från balkong – ett av barnen har avlidit"

I måndags meddelade polisen att det ena barnet avlidit, det andra vårdas just nu för livshotande skador.

Mamman är släppt på fri fot – trots fortsatt misstanke

Barnens mamma hölls anhållen till en början, men släpptes sent under måndagen då misstankarna mot henne försvagats. Hon är dock fortfarande misstänkt och inte struken från utredningen.

Pappan erkänner och häktas

Det var den misstänkte mannens advokat, Malin Rådström, som under häktningsförhandlingarna på onsdagseftermiddagen meddelade att mannen nu erkänner att han knivhuggit barnen. Han erkänner även att han orsakat fallet från hög höjd.

– Mannen hade kriminalvårdens kläder och bar en vit handduk över huvudet för att inte synas, säger Jens Larsson, SVT:s reporter som var på plats i Solna tingsrätt.