Peg och Penny Parnevik talar ut om pappans karriär: "Straffade honom"

Jesper Parneviks frånvaro under golfkarriären har satt djupa spår. I podcasten Peg & Penny talar systrarna ut om barndomen.

Peg och Penny talar ut om pappa Jesper Parneviks frånvaro under barndomen.
Peg och Penny talar ut om pappa Jesper Parneviks frånvaro under barndomen.

Familjen Parnevik gjorde succé och tog sig in i svenska folkets hjärtan i samband med realityserien Parneviks. I serien bjöd Jesper Parnevik och hustrun Mia Parnevik in svenska kändisar till att gästa deras hem i Florida där även barnen Peg, Penny, Philippa och Pheonix bodde.

I ett podcasten Peg & Penny öppnar systrarna Peg och Penny Parnevik upp om uppväxten i USA. Ett av ämnena de tar upp är hur det påverkade deras mående som barn att ha en pappa som ständigt var på resande fot i och med sin internationella golfkarriär.

Läs mer: Jesper Parneviks barnlängtan – då sa frun Mia stopp

Peg öppnar upp ilskan

Äldsta systern Peg förklara att hon tyckte att det var väldigt svårt för henne som ung att förstå varför han var bortrest. Hon beskriver frånvaron som en av hennes största trauman i livet.

– Undrar om det är hela din grundsorg, säger Penny i avsnittet, varpå Peg svarar:

–Det är det. Jag har pratat med min psykolog om det.

Sedan fortsätter Penny med att berätta att även hon påverkades av frånvaron som ung och att hon vid ett tillfälle fick en panikattack för att han var bortrest.

"Straffade honom"

Systrarna pratar om att det är ett vanligt fenomen bland barn att straffa föräldern som varit bortrest för att skapa dåligt samvete.

– Jag ville inte prata med honom när jag var liten, för jag var så 'du har lämnat mig'. Då fick han göra massor av saker med mig och skämma bort mig. Jag fick till exempel äta vad jag ville och dricka läsk, berättar Peg och fortsätter sedan:

– Det är därför jag är en 'fucked up' person.

Mia och Jesper i ny serie – Parneviks All In

Trots att Jespers golfkarriär påverkat hans barn är familjen fylld av kärlek och tacksamhet för det lyxiga livet dem alltid kunnat leva på grund utav den, och de står varandra väldigt nära.

Nu har även ett nytt kapitel startat för föräldrarna i Parnevik-familjen, då Mia och Jesper har presenterat sitt nästa projekt – en ny serie!

På Instagram presenterades programmet "Parneviks All In" som ska gå på Prime Video. Det kommer att vara en serie som handlas om drömmar, utmaningar och att utmana sina rädslor.

Läs mer: Parneviks gör comeback i rutan – då har Parneviks all in premiär