Så mycket tjänar barnprogramledaren Markus Granseth

Barnprogramledaren Markus Granseth blir väl igenkänd av många barn och deras föräldrar. Han har bland annat programlett SVT-favoriter som "Bolibompa" och "Sommarlov". Men hur mycket tjänar man som barnprogramledare?

Markus Granseth är barnprogramledare och har bland annat programlett 'Bolibompa'. Men hur mycket har en barnprogramledare i lön?
Markus Granseth är barnprogramledare och har bland annat programlett "Bolibompa". Men hur mycket har en barnprogramledare i lön?

Markus Granseth, 38, är ansiktet utåt för många populära barnprogram på SVT. Han har bland annat programlett “Bolibompa”, SVT:s sommarprogram “Sommarlov” och sist men inte minst – varit programledare i “Lucköppningen” i samband med förra årets julkalender på SVT, “En hederlig jul med Knyckertz”. Han har även jobbat som producent, bland annat för “Lilla Sportspegeln”.

Markus Granseth programleder Luköppningen och Julköket i SVT

Även det här året programleder Markus Granseth lucköppningen som sker efter varje avsnitt av julkalendern på SVT.

Han är även programledare för "Julköket" – ett humorprogram som även det sänds efter julkalendern på SVT. Men i år sänds det uppskattade "Julköket" bara på fredagar, lördagar och söndagar.

Men vem hur väl känner du barnprogramledaren? Här kan du läsa mer om Markus Granseth.

Läs mer: Så mycket tjänar Camilla Läckbergs make Simon Sköld

Markus Granseth: Fru och barn

Markus fru heter Elisabeth Granseth. Paret har två barn: Viola och William.

Markus Granseth: Ålder

Den populära barnprogramledaren är född den 17 februari år 1983, vilket innebär att Markus är 39 år gammal.

Hur mycket tjänar Markus Granseth?

Markus Granseth – även kallad för "Bolibompa-Markus" – har ett långt cv inom barn-tv och är garanterat en person som känns igen av både barn och föräldrar. Men hur mycket tjänar man som barnprogramledare? Enligt uppgifter från Skatteverket hade Bolibompa-Markus en fastställd förvärvsinkomst på 523 800 kronor under 2020. Det blir en månadslön på 43 650 kronor.

Men tjänar han mer än självaste Bolibompadraken? Ta reda på det här!