8 saker du inte visste om nya Bolibompadraken

Bolibompadraken har både fått ett nytt utseende och en ny röst. Så vem är egentligen personen innanför bolibompadräkten, och vad tjänar Bolibompadraken? Ta reda på det och mycket mer här!

Cecilia Olin är den nya bolibompadraken.

Cecilia Olin spenderar inte bara sina dagar iklädd drakdräkt i bolibompastudion – den nya Bolibompadraken har många fler strängar på sin lyra. Du kan till exempel ha hört henne i barnprogrammet Hotell Kantarell, eller kanske har du haft henne som instruktör under ett yogapass? Ja, det är helt sant – Bolibompadraken kan yoga!

Bolibompadrakens riktiga namn: Cecilia Olin

2021 blev hon, av 800 sökande, utvald till att vara Bolibompadraken i SVT Barns nya koncept "Bolibompaklubben". Ett par år efter satsningen byttes "Bolibompaklubben" ut till flera olika program där Bolibompadraken är med. De program som finns att se är bland annat "Drakens pysselverkstad", "Draken följer med", "Bolibutiken", "Drakens dansskola" och "Drakens mysterier".

Men vad tjänar egentligen en Bolibompadrake? Scrolla ned och ta reda på det och många fler saker du inte visste om den nya Bolibompadraken, som hon bland annat skriver om på sin hemsida.

Läs mer: SVT:s historiska beslut – "Bolibompaklubben" läggs ned

8 saker du inte visste om nya bolibompadraken:

1. Dock- och röstskådespelare

Cecilia Olin är skådespelare och har bland annat gjort rösten till Lucia, receptionisten i barnprogrammet Hotell Kantarell, och rösten till Ester i barnprogrammet Höjdarna.

2. Skådespelare

Hon har bland annat skådespelat i tv-serien Ebba och Didrik som karaktären Gunilla.

3. Utbildad yogainstruktör

Hon är även utbildad yogainstruktör och specialiserad inom yinyoga, gravidyoga och viryayoga
.

4. Utbildad doula

Hon är utbildad doula och har varit med på över 30 förlossningar.

5. Reiki-healing

Hon ger behandlingar i Reiki-healing .

6. Nya bolibompadraken

Cecilia Olin är den nya bolibompadraken i SVT Barns nya koncept, Bolibompaklubben. Programmet hade premiär 22 mars 2021.

7. Mamma

Hon är fyrabarnsmamma.

8. Hur mycket tjänar Bolibompadraken?

Enligt uppgifter från Skatteverket som Familjeliv tagit del av hade Bolibompadraken, det vill säga Cecilia Olin, en fastställd förvärvsinkomst på 445 200 kronor under 2022. Utslaget på årets tolv månader ger det en lön på omkring 37 000 kronor i månaden.