Starka reaktioner efter Camilla Läckbergs ord om resan med barnen

Camilla Läckberg skapar debatt i kommentarsfältet efter att hon på Instagram förklarat hur hon och maken Simon Sköld väljer att resa med barnen.

Deckardrottningen Camilla Läckberg, 48, är inte någon som är rädd för att lyxa till det. Med en stor villa i Enskede och en lyxvilla vid vattnet i Tyresö lever hon och maken Simon Sköld, 38, det goda livet – men när det kommer till barnen håller de tillbaka.

Nu är familjen på en resa till Bali för att fira Läckbergs systerdotters bröllop. Det var på vägen dit som författaren postade en bild på barnen i sina flygstolar och förklarade att hon och Sköld valt att låta barnen flyga i en annan klass än de själva, samt frågade hur sina följare resonerar kring ämnet.

Inlägget skapade minst sagt starka reaktioner och kommentarsfältet blev snabbt ett ställe för debatt.

Läs mer: Simon Sköld lägger ner MMA-karriären – det ska han göra nu

Vill lära barnen värdet av pengar

I sitt inlägg på Instagram förklarar Camilla hur hon och maken tänker när de väljer att låta barnen flyga i en annan klass sig själva på flyget.

"För mig handlar det om att lära mina barn pengars värde. Ser det som en gåva till dem att få en egen drivkraft. De får sommarjobba, har fått en högst modest veckopeng, får tid och kärlek men inte massa dyra prylar," skriver hon och fortsätter sedan:

"Jag vill de ska få uppleva stoltheten i att själv åstadkomma något och skapa sina egna förutsättningar. Inte servera dem allt på silverfat. Men ja. Fattar jag kommer få åsikter från båda ändarna av spektrat på detta. Och jag är uppriktigt nyfiken - hur skulle ni resonera i min sits?"

Tuff kritik från följarna: "Inte riktigt likt dig"

Debatten satte igång så fort inlägget kom ut och många av följarna har svårt att förstå sig på Camilla och Simons sätt att lära ut värdet av pengar på.

"Gäller samma väl framme? Ni två i en svit, barnen på vandrarhem?", skriver en av följarna.

"Det är viktigt att veta pengars värde. Men ännu viktigare att veta människors värde. Att exkluderas från gemenskapen, tom familjen, för att man inte har samma ekonomiska tillgångar tror jag kan ge en skev uppfattning av sitt eget värde", skriver en annan.

En fråga om säkerhet

Trots att det finns flera kommentarer som tycker om resonemanget, menar många att det även är en fråga om säkerhet.

"OM [worst case scenario] man måste nödlanda eller t om kraschar så är nog föräldrar i en annan del av planet en stor säkerhetsrisk vid en evakuering. Jag skulle nog iaf göra allt för att komma bak till mina barn för att se att de är okej och se till att de kommer ut. Att i det läget gå mot strömmen för att nå barnen skulle vara förödande. Och i en nödsituation skulle iaf jag vilja hålla mina barn i handen", skriver en följare.

Läs mer: Camilla Läckberg tokhyllas efter utseendeförändringen: "Under kontrollerade former..."