SVT:s besked: Då presenteras årets julvärd 2022

Trots att julafton närmar sig med stormsteg har beskedet om vem som blir årets julvärd på SVT 2022 inte kommit ut. Nu svarar SVT på frågan om när årets julvärd presenteras.

Vem blir årets julvärd på SVT 2022?

Det är nu mindre än två månader kvar till julafton. Juldekorationer har börjat synas i butiker och julbelysning börjar sakta med säkert lysa upp gatorna runt om i landet. Men än har vi inte svaret på frågan alla undrar: Vem blir årets julvärd på SVT?

Tareq Taylor var årets julvärd 2021

Förra året vid den här tiden hade beskedet att den folkkäre tv-kocken och numera artisten Tareq Taylor blivit utsedd till julvärd på SVT redan kommit ut. Men i år, en hel vecka efter det datum som fjolårets julvärd presenterades, har inget besked om vem som blir årets julvärd släppts.

Vem blir årets julvärd 2022?

Men trots att SVT ännu inte har presenterat vem som får äran att tända ljuset på julafton är spekulationerna många.

Enligt odds som presenterades tidigare under hösten ligger Babben Larsson, David Sundin och Suzanne Reuter som troliga kandidater.

Även Malin Olsson, som är en stor profil på SVT, har uttalat sig om vem hon tror blir årets julvärd.

"Jag är 110 procent säker på att det blir Farah Abadi", skrev Olsson på sin Instagram tidigare under hösten.

Men huruvida gissningarna stämmer överens med verkligheten eller ej vet vi inget om.

Läs mer: TV4:s besked: Ingen "Jul med Ernst" i tablån 2022

Då kommer beskedet om vem som blir årets julvärd 2022

Så när kan årets julvärd tänkas presenteras och varför dröjer det? Enligt SVT:s pressavdelning kommer det att ta ett tag till innan vi vet vem som fått det ärofyllda uppdraget:

"Vi släpper detta när vi är helt klara med allt kring projektet. Vi vet fortfarande inte när - men det borde inte dröja så länge...", skriver SVT i ett mejl till Familjeliv.

Vi kan helt enkelt behöva vänta några dagar till, men den som väntar på något gott...