TV4:s besked: Ingen "Jul med Ernst" i tablån 2022

Med årets juligaste månad kommer också en ny säsong av "Jul med Ernst" – det är i alla fall så det brukade vara. Men det senast året har Ernst Kirchsteiger inte synts till i rutan, och när TV4 visar upp sin jultablå dyker inte "Jul med Ernst" upp i listan.

Kommer "Jul med Ernst" tillbaka med en ny säsong på TV4 2022?

Sedan "Jul med Ernst" sände sitt första avsnitt i december 2008 har det blivit en riktig klassiker i julmyset. Ernst Kirchsteigers originella pyssel, finurliga inredningsknep och klassiska citat har gjort honom till en mycket folkkär profil. Men under det senaste året har Kirchsteiger inte synts till i tv-rutan.

Därför uteblev "Sommar med Ernst"

Årets säsong av "Sommar med Ernst" uteblev, något kanalen meddelade under våren.

"Under 2022 kommer Ernst att ta en liten paus för att fokusera på sin familj och vänner. Det betyder att det inte blir något ny Sommar med Ernst-säsong den här gången, men vi hoppas att Ernst snart är tillbaka igen", skrev TV4 i ett inlägg på Instagram då.

Läs mer: SVT:s besked: Då presenteras årets julvärd 2022

Ernst Kirchsteiger om pausen från tv-rutan

Även programledaren själv fick ta ton i inlägget:

"För första gången på 22 år tar jag och "Sommar med Ernst" en välbehövlig semester. Jag behöver skapa mer utrymme för att vara allt det jag vill vara – make, pappa, farfar och konstnär. Och så vill jag hinna laga ännu mera mat!"

Nu längtar alla trogna "Jul- och Sommar med Ernst"-tittare efter att Ernst Kirchsteiger ska dyka upp i rutan igen. Men hur blir det egentligen med den saken?

Läs mer: Hur mycket tjänar Ernst Kirchsteiger?

Ingen Ernst i TV4:s tablå

Än har ingen information om en kommande säsong av "Jul med Ernst" släppts, och när TV4 presenterade jultablån för 2022 syntes ingen Ernst till – något som skulle kunna vara ett tecken på att det inte blir någon Ernst Kirchsteiger i rutan den här julen.

TV4 hänvisar till tidigare säsonger av "Jul med Ernst"

När Familjeliv kontaktar TV4 ges inga klara besked gällande "Jul med Ernst". Inte heller ges några besked kring om vi kan vänta oss en sommar med Ernst Krichsteiger i tv-rutan.

"Vi återkommer när vi har något att berätta om sommarens program. För alla som vill se tidigare säsonger av "Jul med Ernst" finns de på TV4 Play", skriver TV4 i ett mejl till Familjeliv.

Av tablån att döma kan vi däremot vänta oss en jul i Mandelmanns tecken.

Läs mer: Så mycket tjänar Gustav och Marie Mandelmann

Läs mer: SVT-profilens avslöjande – hon blir årets julvärd 2022: "Sorry pressavdelningen"

Läs mer: Här är alla deltagare i "Vem bor här" 2022

Läs mer: Markus Granseth: Lön, fru, barn, lucköppning och julköket