Tilde de Paula heter egentligen något annat – här är hennes riktiga namn

Tilde de Paula Eby är en av TV4:s mest omtyckta programledare. Men det visar sig att hon egentligen heter något annat! 

Tilde de Paula Eby heter egentligen något annat

Tilde de Paula Eby, 51, är en av sveriges mest kända programledare. I 17 år såg vi henne i TV4:s ”Nyhetsmorgon” men numera leder hon eftermiddagarna på kanalen i ”Efter fem”. 

Programledaren har synts i tv-rutan sedan 1996 men har varit på TV4 sedan 2000 och under åren har tittarna lärt känna tv-profilen genom rutan. Men det finns en sak som många inte vet om: Tildes riktiga namn! 

Tilde de Paula och David Hellenius var programledare för ”Let's dance” mellan 2016-2020.

Så träffades Tilde de Paula maken Thomas  

Tilde är sedan 2012 gift med Thomas de Paula Eby, 43. Paret har en son ihop, Ilyah, 12, och bor tillsammans i en lägenhet i centrala Stockholm. Tilde har även tre barn sedan tidigare förhållanden. Hon har två söner, Elian, 24, och Zion, 22, med författaren Daniel Möllberg, 52. Hon har även dottern Naemi tillsammans med en man vid namn Fredrik Bjuhr, 55. 

Tilde och Thomas har varit tillsammans sedan 2009 men det var inte kärlek vid första ögonkastet, från Tildes håll åtminstone. Programledaren hade nämligen precis lämnat en relation och var rädd för att ge sig in i en ny. 

– Det var som om någon klappat till mig. Det var som om jag fått en spark i mellangärdet. Och så såg jag bara hans blick. Och så tänkte jag bara: "Run Forrest, run!". Jag vände på klacken och gick. Det var vad jag gjorde, har hon tidigare berättat i podcasten  "Sårbar och superstark", om deras första möte. 

Thomas de Paula Eby och Tilde de Paula Eby 2015.

Men Thomas gav inte upp och till slut lät Tilde även sina känslor att flöda. 

Det tycker Tilde är avtändande i en relation

I en intervju med Amelia nyligen berättat vad hon tycker är mest avtändande i en relation och vad man kan göra för att undvika att hamna där: 

– Netflix är en sådan jäkla relationsdödare. Jag kan också kolla på en serie, men det blir för tråkigt när man bara sitter bredvid varandra. Därför är det så värt att bara gå ut och ta ett glas öl eller vin. Eller åtminstone lägga bort alla lurar och sätta sig vid köksbordet, berättar hon till tidningen

Det heter Tilde de Paula egentligen 

Tilde delar alltså med sig en hel del detaljer om sitt liv utanför tv-rutan. Men trots att hon är en offentlig person så är det säkert många som missat att Tilde inte heter Tilde egentligen. 

Tilde föddes i Chile den 14 november 1972 och blev då döpt till Anatilde Jane de Paula Diaz. Hon står idag skriven och folkbokförd som Anatilde Jane de Paula Eby.