Tittarnas chockade reaktioner efter bilden på Nyhetsmorgon-profilerna: "Tvillingar?"

Maria Forsblom och Sofia Geite är båda programledare för "Nyhetsmorgon" – men det är inte det enda de har gemensamt. Programledarna är också väldigt lika varandra till utseendet, något som gjort en hel del tittare förvirrade genom åren. 

Maria Forsblom och Sofia Geite är båda programledare på Nyhetsmorgon.
Maria Forsblom och Sofia Geite är båda programledare på Nyhetsmorgon.

Många tittare blev överraskade när de slog på "Nyhetsmorgon" i måndags och såg programledarna Sofia Geite, 41, och Maria Forsblom, 37, sida vid sida. Trots att de båda har varit välbekanta ansikten i TV4-programmet ett bra tag, har många inte insett att de är två skilda individer på grund av deras liknande utseenden. Denna förvirring blev desto större när Sofia och Maria dessutom höll i sändningen tillsammans.

Tittarnas förvirring: "Är ni tvillingar?"

Programledarna menar att det inte är första gången som deras liknande utseenden blivit uppmärksammade. Både Sofia och Maria har nämligen upplevt att människor blandar ihop dem flertalet gånger.

– Jag får ta emot så många komplimanger som är riktade till Maria. Häromdagen stannade en person mig på stan och sa vilken fantastisk programledare jag var. Jag tackade så mycket och sedan sa hon hur bra jag hade varit i söndags. Då insåg jag att hon syftade på Maria, har Sofia Geite tidigare sagt till Aftonbladet.

På Nyhetsmorgons sociala medier strömmar kommentarerna in från förvirrade tittare:

"Men jösses. Jag trodde alltid att ni var en och samma kvinna tills ni bägge dök upp i rutan idag. Traumatiserande måndagsmorgon!", skriver en tittare.

"Dessa två har jag så länge trott är samma person. Ni är ju så lika!", skriver en annan.

"Men gud så lika? Är ni tvillingar?", skriver en tredje. 

Källa: Instagram/@nyhetsmorgon

Sofia och Maria är inte systrar

De må vara lika, Maria Forsblom och Sofia Geite, men biologiska systrar är inte. Däremot är de goda vänner och har syskon på varsitt håll.

Sofia Geite och systern Maria Geite. Källa: Instagram/@sgeite

Maria Forsblom och systern Kristin Forsblom. Källa: Instagram/@mariaforsblom

LästipsErnst Kirchsteiger – längden, frun Ulla och så mycket tjänar han