Tjejerna i panik efter mötet med Matthew i "Bonde söker fru": "Grov..."

I det första avsnittet av "Bonde söker fru" får bönderna Elin, Jon Krista, Henrik och Matthew träffa de kärlekstörstande – männen för Elin och kvinnorna för övriga bönder – som sökt in till programmet. Men när Matthew träffat kvinnorna som sökt in för att få lära honom resulterar det i mer än bara kärlekskänslor.

Matthew Haggerty söker kärleken i
Matthew Haggerty söker kärleken i "Bonde söker fru" 2022.

En av de som söker kärleken i årets "Bonde söker fru" är Matthew Haggerty – en man i 20-årsåldern som vuxit upp på en gård i Australien.

– Jag älskar livet på landsbygden, säger han i programmet.

Matthew från Australien söker kärleken i "Bonde söker fru" 2022

Så hur kommer det sig att han söker kärleken i svenska "Bonde söker fru"? När han bodde i Australien hade familjen en svensk backpacker på besök som jobbade hos dem på gården.

– Med tiden som han jobbade med oss på vår gård blev han en del av familjen, berättar Matthew i "Bonde söker fru".

Därefter ska Matthew ha fått ett erbjudande från svensken som sa att han kunde komma och bo hos honom i Sverige – ett erbjudande som Matthew tackade ja till.

Läs mer: "Bonde söker fru" och "Kärlek åt alla" 2022: Så heter bönderna på Instagram

Språkpanik i "Bonde söker fru"

Nu söker Matthew Haggerty kärleken i Sverige, men har en dröm om att få flytta tillbaka till Australien med sin nyfunna kärlek.

Men det första mötet med tjejerna går inte helt smärtfritt. Alla tjejer verkade nämligen inte helt bekväma med språket.

När Linda Lindorff frågar en av tjejerna, närmare bestämt Saga, om hur hon känner i stunden svarar hon:

– Jag är så nervös. Mållös. Hon tillägger:

– Min engelska är inte den bästa.

Läs mer: Matthews stora miss i "Bonde söker fru": "Inte igen..."

Efter mötet med Matthew Haggerty: "Väldigt grov dialekt"

Men hon var inte ensam om att tänka på språket. Även Kim, som precis som Saga är med i programmet för att lära känna Matthew, känner sig osäker på grund av språket.

– Det märker man redan nu. Men jag ska göra mitt bästa, säger hon när Lindorff frågar om språket kan sätta käppar i hjulet under dejtandet.

När tjejerna sitter själva och pratar diskuterar de hur lätt respektive svårt de har att berätta vad de känner på engelska. Flera av tjejerna håller med Saga: Det är helt enkelt inte så enkelt att prata engelska under en dejt.

– Han pratar ju inte riktigt som många andra pratar engelska. Han har en väldigt grov dialekt. Jag hängde inte med. Han pratade ganska fort, säger Saga i avsnittet och tillägger:

– Det är lite luddigt.