4 spännande lekar att testa med barnen i påsk

Genom lek utvecklar barn sin fantasi, kreativitet och förmåga att samspela med andra. När vi blir äldre och får egna barn har vi ofta någonstans på vägen glömt bort hur kul det kan vara att leka.

4 spännande lekar att testa med barnen i påsk. Foto: LightField Studios/Shutterstock.com

Påsklek nummer 1: Äggkampen

Vad: Utelek.
Behövs: Oömma kläder alternativt svartsopsäck, några okokta ägg.
Antal: 2 eller flera personer.

Gör så här: Dela upp er två och två i par. Exempelvis mamma och pappa i ett lag och syskonen i ett lag. Varje par får ett okokt ägg. Ägget ska sedan kastas mellan er. Varje gång någon tagit emot ägget backar personen ett steg. Den som klarar längst avstånd utan att ägget går sönder vinner. Kladdigt och super kul!

Påsklek nummer 2: Äggrullning

Namn: Äggrullning
Vad:
Utelek.
Behövs: Kokta ägg, en planka eller sluttning.
Antal: 2 eller flera personer.

Gör så här: Målet är att få sitt ägg att rulla längst. Starta uppe på en sluttning eller använd en planka för att få ägget att börja rulla. De ägg som rulla längst vinner. Ett tips är att dekorera eller måla ägget innan så att ni enkelt kan se vems som är vems.

Familjelivs forum

Psst! Här finns läsarnas tips på ännu fler påsklekar. In och dela med dig!

Påsklek nummer 3: Äggpickning

Namn: Äggpickning
Vad:
Inne- eller utelek.
Behövs: Hårdkokta ägg, lika många som ni är deltagare.
Antal: 2 eller flera personer.

Gör så här: Alla deltagare får var sitt hårdkokt ägg. Ställ er två och två och knocka äggen mot varandra. Krasar ägget är man ute ur turneringen. De vars ägg är hela får en ny motståndare. Den som är sist kvar vinner.

Påsklek nummer 4: Fjäderstafett

Namn: Fjäderstafett
Vad:
Innelek.
Behövs: Olika färgade påskfjädrar.
Antal: 2 eller flera personer.

Gör så här: Mät ut en tävlingsplan, med en start och mållinje, välj en lagom lång bana på ett par meter. Dela upp er i lag och kör som stafett om ni är många eller tävla mot varandra en och en. Varje lag eller person får en fjäder som placeras ut på startlinjen på golvet. När startskottet går gäller det att blå fjädern framåt över mållinjen. Inga händer är tillåtna, vill man göra det extra svårt lägg händerna på ryggen.