Grå köttfärs
På Familjelivs forum finns tankar om att grå köttfärs skulle kunna vara farligt att tillaga. De flesta uppger ändå att de använder köttfärsen i matlagning även om den har blivit grå.
”Har jag den hemma i kylen tillagar jag och äter den. Ligger den på affären och ser ut sån köper jag den inte”, skriver en användare på Familjelivs forum.
”Bjuder även katterna på en bit”
En annan användare menar också att det inte är någon fara: ”Bjuder även katterna på en bit, de är väldigt kräsna, så skulle den vara det minska dålig vill de inte ha den”
Därför ändrar färsen färg
Det stämmer att det inte är någon fara att äta grå köttfärs. Anledningen till varför färsen ändrar färg har, enligt Livsmedelsverket, att göra med att köttfärsen inte kommer i kontakt med syre i vissa förpackningar.
Även om den gråa färsen, möjligen, inte ser särskilt aptitretande ut är det alltså ingen fara att äta den – förutsatt att du tillagar den såklart.
Bildkälla: Emin.adiguzel / Shutterstock
Äter du köttfärsen om den varit grå innan tillagning? Diskutera i forumet här!