Under graviditeten är det helt normalt att bli sugen på lite oväntade smakkombinationer. Faktum är att 90 procent av alla gravida upplever "cravings", enligt The Guardian.
Enligt tidningen kan olika gravid-cravings bero på kulturella skillnader. Studier visar nämligen att fler gravida kvinnor i Nigeria suktar efter frukt och grönt, medan kvinnor i USA blir sugna på sötsaker och choklad.
"Hade du några cravings som gravid?
I Familjelivs forum lyftes nyligen frågan om vilka tokiga cravings som man kan få under graviditeten. Personen formulerar sig så här:
"Hade du några cravings som gravid? Vanliga, konstiga, nyttiga eller onyttiga? Vad gjorde du när du drabbades av suget? Gick du kanske upp mitt i natten för att äta hallonbåtar eller tvingade du din partner att åka fem mil för att köpa färska jordgubbar?", skriver personen.
I tråden är det flera som delar med sig av sina ideér.
"Jag har alltid älskat sushi men under min andra graviditet blev jag som besatt! Det var framförallt soyan jag ville åt och eftersom vi inte har något sushiställe inom gångavstånd och det dessutom är rätt dyrt så slutade det med att jag stod och lapade soya ur handflatan med huvudet halvvägs inne i skafferiet. Blev dock pinsamt nog påkommen av min man."
"Allt skulle vara krämigt!"
"Första barnet: apelsiner eller apelsinjuice och smörgåsrån med centimetertjockt med ost mellan. Mot mitten av graviditeten ville jag ha "geggig mat". Typ pasta med kött i krämig sås. Allt skulle vara krämigt! Det blev en pojke.Andra barnet ville jag inte ha lagad varm mat alls. Kunde lätt äta frukt eller sallad jämt. Syrliga godisar var ett måste! Det blev en tös."
"Den enda craving jag hade var bubbelvatten. Kunde dricka minst 1.5 liter om dagen. Rätt skönt ändå. Då bubbelvatten är rätt nyttigt????"
"Jag och min kompis åt tomater och fetaost med kniv och gaffel. Jag gillade inte tomat innan graviditeten och inte heller efter."

LÄS MER: