7 saker du inte visste om "Bonusfamiljen"-skådisen Erik "Jerka" Johansson

Oavsett om du lever i en bonusfamilj eller ej – du kan inte ha missat den populära serien "Bonusfamiljen" som gått i fyra säsonger på SVT (och som snart blir film! . En av huvudpersonerna, "Patrik", spelas av Erik "Jerka" Johansson. Här kan du läsa om allt från hur många barn han har, vad hans flickvän heter och hur mycket han tjänar.

Så mycket tjänar "Bonusfamiljen"-skådisen Erik "Jerka" Johansson.

Erik “Jerka” Johansson, 43, blev bonuspappa med hela svenska folket när den populära SVT-serien “Bonusfamiljen” hade premiär våren 2017. Sedan dess har serien gått i fyra säsonger och snart kommer även långfilmen “Länge leve Bonusfamiljen!”, som beräknas ha premiär i december 2022.

Spelade “Tobbe” i “Eva & Adam”

Men innan han blev igenkänd som “Patrik” i “Bonusfamiljen” och för vissa som “Sebastian” i polisserien “Maria Wern”, förknippade nog många honom med ungdomsserien “Eva & Adam”, som började sändas 1999. Där spelade Erik “Tobbe”, storebror till huvudpersonen “Eva”, som spelades av Ellen Fjæstad.

Erik “Jerka” Johansson driver restaurang och podcast

Förutom skådespeleriet arbetar Erik, eller “Jerka”, som han ofta kallas, med sin restaurang “Sandhäxan”, samt podcasten “Recept, tack!?”, som han har tillsammans med tv-producenten och kocken Nichlas Niemi.

Så heter Erik “Jerka” Johanssons flickvän och barn

Erik “Jerka” Johansson har tre barn: Viggo, som han har tillsammans med sin nuvarande flickvän, Lisa Sjösten. Han har också en son vid namn Rolf, samt dottern Lena, vilka han har från ett tidigare förhållande.

Hur mycket tjänar Erik “Jerka” Johansson

Precis som pappa och bonuspappa “Patrik” i “Bonusfamiljen” har trebarnspappan Erik många järn i elden även på det privata planet: Flera succéartade skådespelarjobb, en populär smörgåsrestaurang i Stockholm och en framgångsrik podcast på “Perfect Day”. Så hur mycket kan han ta ut i lön varje månad?

Enligt uppgifter från Skatteverket har Erik “Jerka” Johansson en fastställd förvärvsinkomst på 527 800 kronor under 2020, som utslaget på årets tolv månader ger en månadslön på 43 983 kronor. Dessutom fanns ett överskott av kapital på 395 206 kronor.

"Sandhäxan", restaurangen som han driver med två andra personer, har tillgångar på totalt 1 118 000 kronor.

7 saker du inte visste om Erik "Jerka" Johansson

  • Han spelade, och slog igenom, som huvudkaraktären ""Evas" störiga storebror "Tobbe" i den populära serien "Eva & Adam", som kom år 1999.
  • Erik spelar Eva Röses poliskollega "Sebastian" i serien "Maria Wern".
  • Han driver restaurangen "Sandhäxan" tillsammans med Mattias Svensson och Fredrik Sundberg. Restaurangen har fokus på matiga mackor.
  • Erik är inte bara skådespelare och restaurangägare, utan också poddare. I podcasten, som heter "Recept, tack!?, går "Jerka" och poddkollegan Nichlas igenom ett recept i varje avsnitt, som de sedan gör en tutorial på och lägger ut på sitt Instagram-konto – så att man slipper fråga om recept, helt enkelt!
  • Han är pappa till barnen Viggo, Rolf och Lena.
  • Eriks "Jerka" Johanssons flickvän heter Lisa Sjösten.
  • Han har en månadslön på 43 983 kronor.